Alexander Penning

De training was zeer intensief. Ook vanwege het feit de de gehele dag alleen maar engels werd gesproken. De lerares is zeer begaan, actueel en geintereseerd in het bedrijf waarin ik werkzaam ben.... De training was zeer intensief. Ook vanwege het feit de de gehele dag alleen maar engels werd gesproken. De lerares is zeer begaan, actueel en geintereseerd in het bedrijf waarin ik werkzaam ben. Hierdoor kon zij alles toespitsen op wat voor mij belangrijk is. Ook werden wij als cursisten doorlopend geprikkeld om net een stapje verder te zetten. Al met al een zeer intensieve maar waardevolle cursus waar ik met bijzonder veel plezier aan terug denk

Erik Spiekermann

Prima training. Geen moment van veveling. Rick Lablans is iemand die met veel passie verteld en mensen bij de stof betrekt. Veel inzicht gekregen in hoe beter te kunnen communiceren. Zelfs de lunch... Prima training. Geen moment van veveling. Rick Lablans is iemand die met veel passie verteld en mensen bij de stof betrekt. Veel inzicht gekregen in hoe beter te kunnen communiceren. Zelfs de lunch was perfect, mijn baas was alleen niet blij met de extreem hoge kosten van de lunch.

Martin Grim

Zeer goede training die direct in gaat op vele aspecten van management en professionals met goede en verhelderende oefeningen. Het geleerde kan eigenlijk direct in de praktijk worden gebracht.... Zeer goede training die direct in gaat op vele aspecten van management en professionals met goede en verhelderende oefeningen. Het geleerde kan eigenlijk direct in de praktijk worden gebracht. Vooral de trainer was bevlogen en betrokken, waardoor de hele cursus oog nog eens zeer plezierig was om te volgen.

Rob Vial

De training was erg persoonlijk, werd goed ingespeeld op bestaande casus.
Daarnaast was er ook ruimte voor feedback
Maud was erg deskundig in haar begeleiding.
Heb er ontzettend veel...
De training was erg persoonlijk, werd goed ingespeeld op bestaande casus.
Daarnaast was er ook ruimte voor feedback
Maud was erg deskundig in haar begeleiding.
Heb er ontzettend veel van geleerd, weet nu de theorie in de praktijk te brengen

Maurice Kassing

Trainer: Rolf Teekens

Trainer: Rolf Teekens

Met veel plezier heb ik de training IPMA-D bij ICM Opleidingen en Trainingen gevolgd. Het was best een pittige opleiding, vooral vanwege de theorie en droge stof. Dit werd door de trainer Rolf Teekens helder en vakkundig gedoceerd, met de nodige praktijkvoorbeelden in woord en beeld.
De interactie met de groep, zeer divers van samenstelling, was prettig en had een meer dan toegevoegde waarde!
De training bood een goede basis voor het officiële IPMA-D-examen, waarvoor nog wel veel zelfstudie noodzakelijk was. De training had hierin zeker een meerwaarde om de stof beter te beheersen.
Kortom: een aanrader!!!!

Judith van der Heiden

De training was verhelderend en had diepgang omdat het vooral draaide om hoe je zelf communiceert en in je werk staat. Daardoor is zijn de tips en trucs extra effectief. Dat de sfeer goed was,... De training was verhelderend en had diepgang omdat het vooral draaide om hoe je zelf communiceert en in je werk staat. Daardoor is zijn de tips en trucs extra effectief. Dat de sfeer goed was, werkte ook bevorderend!

Freek Nennie

Ik vond de opleiding erg leuk en leerzaam. Praktijk en theorie wisselt elkaar goed af. De leraar zelf had ook veel praktijk ervaring waardoor praktijk en theorie goed gecombineerd werden. Wat ik... Ik vond de opleiding erg leuk en leerzaam. Praktijk en theorie wisselt elkaar goed af. De leraar zelf had ook veel praktijk ervaring waardoor praktijk en theorie goed gecombineerd werden. Wat ik persoonlijk iets minder vond waren de avonden die werden gebruikt voor presentaties. Dit duurden naar mijn mening wel wat lang. Verder top.

Sylvia Janssen

De opleiding Hogere Bedrijfskunde bestaat uit 3 verschillende modules die ieder voor zich uitdagend en interessant zijn. Wat erg prettig was is dat de samenstelling van de groep bestond uit mensen... De opleiding Hogere Bedrijfskunde bestaat uit 3 verschillende modules die ieder voor zich uitdagend en interessant zijn. Wat erg prettig was is dat de samenstelling van de groep bestond uit mensen van verschillende organisaties, zowel profit als non-profit. Dit gecombineerd met de expertise van de docent maakte dat ik de bijeenkomsten als zeer inspirerende en voedend heb ervaren. De planning van 1 dag per maand was erg prettig hierdoor was er voldoende tijd om je voor te bereiden op de bijeenkomsten en de stof van de vorige keer te laten beklijven.

Zelf kom ik uit het hoger onderwijs en had hoge verwachtingen. Deze zijn wat mij betreft helemaal waar gemaakt. Naast de inhoudelijke expertise wist de docent perfect gebruik te maken van de verschillende ervaringen van de deelnemers en aan te sluiten bij de behoeften van iedereen uit de groep. Hierdoor was het ook voor iedereen mogelijk een transfer te maken naar de eigen organisatie en kwam de theorie tot leven. Ook de inbreng van de actualiteit heb ik als heel zinvol ervaren.

Ik heb het als een verrijking ervaren om de afgelopen maanden deze opleiding te kunnen volgen. Mijn volgende opleiding zal zeker weer bij ICM zijn. TOP!

Pieter Frans Westra

In het kader van een Leven Lang Leren is de ICM opleiding Opleidingskunde een schot in de roos. Op een fijne en doeltreffende manier leer je opleiden en ontwikkelen in je organisatie 'op maat' vorm... In het kader van een Leven Lang Leren is de ICM opleiding Opleidingskunde een schot in de roos. Op een fijne en doeltreffende manier leer je opleiden en ontwikkelen in je organisatie 'op maat' vorm te geven.
Het toepassen van de lesstof gaat als vanzelfsprekend door de verrijking van kennis en inzicht. Daarnaast leer je interessante mensen kennen tijdens de bijeenkomsten.

Yvon Melk

Trainer speelde goed in op ervaringen die verteld werden tijdens de les. De soms saaie stof werd leuk en inspirerend gebracht. Positief ingestelde trainer.Kleine groep, waardoor lage drempel om... Trainer speelde goed in op ervaringen die verteld werden tijdens de les. De soms saaie stof werd leuk en inspirerend gebracht. Positief ingestelde trainer.Kleine groep, waardoor lage drempel om ervaringen te delen. Ik vind mijn baan, door de kennis die ik heb gekregen, nog leuker.