Zeer tevreden en met het plan kun je zelf verder. Tijdens de tweedaagse training krijg je de communicatie technieken aangereikt door middel van oefeningen, rollen spelen en zelfassesments. Daarmee...Zeer tevreden en met het plan kun je zelf verder. Tijdens de tweedaagse training krijg je de communicatie technieken aangereikt door middel van oefeningen, rollen spelen en zelfassesments. Daarmee ga je met je buddy en medecursisten samen aan de slag. Daarnaast stel je je leerdoelen SMART vast in een plan waarmee je daarna zelf verder aan de slag kunt.
Vincent Eisen
Shanice Kloppers
Een fysieke cursus of training is altijd fijner dan online. Daarom ben ik mijn PSM1 training bij ICM gaan doen. Ik heb het heel prettig ervaren en heb er vooral veel van geleerd. Het was voor mij...Een fysieke cursus of training is altijd fijner dan online. Daarom ben ik mijn PSM1 training bij ICM gaan doen. Ik heb het heel prettig ervaren en heb er vooral veel van geleerd. Het was voor mij een goede manier om Scrum volledig te begrijpen, maar ook om te kijken of een Scrum Master rol iets voor mij is. Of je nu wel of niet Scrum Master wilt worden, kun je veel van deze training leren. Zelfs als je bedrijf al volledig werkt met Scrum, zoals bij mij. Zo leerde ik bijvoorbeeld van medecursisten hoe zij Scrum binnen hun bedrijf ervaren, hoe men Scrum voor het eerst gaan toepassen, dat Scrum niet alleen in IT wordt toegepast.
Mijn PSM1 training werd gegeven door Eppo Luppes. Mijn ervaring komt overeen met een collega die een andere trainer had. Er wordt erg rekening gehouen dat je werk hebt en iedereen een andere werkdruk ervaart. Bespreek dit met je trainer. Zo kunnen er aanpassingen worden gedaan. Eppo kon de aandacht er goed bij houdenen door over zichzelf privé te vertellen, maar ook door zijn praktijkervaring te delen. Ik merkte gelijk dat hij heel erg veel wist van Scrum. In theorie, maar ook in praktijkervaring. Zo kon hij veel voorbeelden geven uit de praktijk met de thoerie. Ook praktijkervaring van cursisten kon hij refereren naar theorie. Tijdens deze training hou je je bezig met theorie, maar wordt er ook een Scrum Game gedaan waarin je fysiek kunt leren en uitproberen hoe het is om Scrum toe te passen.
Naast de training en trainer, was de verzorging van de locatie, de lunch en de benodigdheden voor de training ook goed geregeld.
Ik raad deze training iedereen aan die meer over Scrum wil weten/leren, interesse hebben in de Scrum Master rol of begrip willen krijgen van zowel Scrum en de Scrum Master rol.
Karin Kleine
Ik startte de opleiding met de bedoeling om tools te krijgen om in te zetten bij de gesprekken die ik al voer. Het was veel meer dan dat. Veel zelfreflectie en zeer kundige trainers. Veel oefenen...Ik startte de opleiding met de bedoeling om tools te krijgen om in te zetten bij de gesprekken die ik al voer. Het was veel meer dan dat. Veel zelfreflectie en zeer kundige trainers. Veel oefenen met een geweldige groep collega coaches. Ik heb geen verbeterpunten. Ik heb 2 verschillende trainers gehad waarbij er een goede mix was tussen theorie en praktisch oefenen. Het was veel en het is nog veel. Maar het is leuk en dat maakt ook dat ik met enthousiasme doorga voor de officiële certificering.
Carola Leuverman
Ik heb de cursus Effectief Communiceren van Marlous Donker met veel plezier gevolgd. Het was gezellig, effectief en erg leerzaam. Door de open en interactieve opstelling heb ik de training als zeer...Ik heb de cursus Effectief Communiceren van Marlous Donker met veel plezier gevolgd. Het was gezellig, effectief en erg leerzaam. Door de open en interactieve opstelling heb ik de training als zeer prettig ervaren.
Karin Kleine
De opleiding was een mooie toevoeging op mijn eigen ontwikkeling. Veel geleerd en de opbouw zat mooi in elkaar. 2 trainers die kennis van zaken hadden en voor een veilige omgeving zorgden. Ook mooi...De opleiding was een mooie toevoeging op mijn eigen ontwikkeling. Veel geleerd en de opbouw zat mooi in elkaar. 2 trainers die kennis van zaken hadden en voor een veilige omgeving zorgden. Ook mooi dat je boeken krijgt om door te lezen en als naslagwerk.
Danny van den Heuvel
Een verrijking voor zowel privé als werk. De trainer was enthousiast, duidelijk en voelde perfect aan waar de behoefte van de groep lag. De locatie was ook goed (Arnhem), uitstekend bereikbaar en...Een verrijking voor zowel privé als werk. De trainer was enthousiast, duidelijk en voelde perfect aan waar de behoefte van de groep lag. De locatie was ook goed (Arnhem), uitstekend bereikbaar en goed verzorgd.
Roger Moonen
Was voor mij een leerrijke cursus die me veel gebracht heeft op het gebied van reflectie en inzichten in bepaalde denkwijzen van mensen en hoe je daar mee om kan gaan.
Scott Drabbe
Zeer positief. Ik was echt opzoek naar nieuwe inzichten en iemand die ervaring heeft. Dit kwam zeker terug in de cursus. Precies wat ik nodig had. Hiernaast hadden we een fijne groep en was het ook...Zeer positief. Ik was echt opzoek naar nieuwe inzichten en iemand die ervaring heeft. Dit kwam zeker terug in de cursus. Precies wat ik nodig had. Hiernaast hadden we een fijne groep en was het ook prettig dat de groep vrij klein was.
Emmy van Driel
Ik vond het een leerzame cursus en ik heb het idee dat ik goede handvaten heb gekregen om aan de slag te gaan met het stukje projectmanagement binnen de organisatie. Hoe dit vorm te geven binnen de...Ik vond het een leerzame cursus en ik heb het idee dat ik goede handvaten heb gekregen om aan de slag te gaan met het stukje projectmanagement binnen de organisatie. Hoe dit vorm te geven binnen de organisatie werd verduidelijkt met heldere voorbeelden.