Veel geoefend. De trainer had het vermogen om snel te schakelen tussen de deelnemers. Goede kennis en een boeiende verteller. Het boek werd wel gebruikt als leidraad maar gelukkig niet blad voor...Veel geoefend. De trainer had het vermogen om snel te schakelen tussen de deelnemers. Goede kennis en een boeiende verteller. Het boek werd wel gebruikt als leidraad maar gelukkig niet blad voor blad voorgelezen.
Jose Metsemakers
Een ideale cursus voor medewerkers van een afdeling marketing die meer willen weten over marketing en het marketing proces. Verschillende aspecten van marketing komen aan de orde en worden aan...Een ideale cursus voor medewerkers van een afdeling marketing die meer willen weten over marketing en het marketing proces. Verschillende aspecten van marketing komen aan de orde en worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken.
L. Fernandez
Training gehad van Rick Lablans. In een woord geweldig. Hij kan het goed uitleggen en motiveert! Mocht ik nog een communicatietraining willen volgen dan opnieuw bij ICM, en als het kan weer door...Training gehad van Rick Lablans. In een woord geweldig. Hij kan het goed uitleggen en motiveert! Mocht ik nog een communicatietraining willen volgen dan opnieuw bij ICM, en als het kan weer door Rick Lablans.
L. Rutte
Het is aan te bevelen om de ruimte tussen de twee lesdagen te vergroten dit i.v.m. het toepassen en evalueren van de verschillende opdrachten.
Inez v. Arendonk
De cursus vond ik zeer waardevol. Ik heb praktische zaken geleerd en door vele korte oefeningen het ook gelijk uitgetest.
Marina
De cursus sluit goed aan bij de vraag en verwachting. We kregen veel praktische tips. Het lesmateriaal en de trainer zijn flexibel (aanpasbaar bij de wens van de cursist).
Karen
Erg tevreden! Leerzaam en gevarieerd. Fijn dat de training verspreid was over 2 dagen zodat je de geleerde theorie al in de praktijk kon toepassen
Marie-Louise
Goede praktijkvoorbeelden van de trainer en er was tijd om praktijkvoorbeelden zelf aan te dragen.
Ronald Berns
Het was een intensieve, maar erg leerzame en inspirerende training. Je werd vrij gelaten om je ervaringen vanuit de praktijk in te brengen. Dat maakt het enerzijds spannender, maar anderzijds leer...Het was een intensieve, maar erg leerzame en inspirerende training. Je werd vrij gelaten om je ervaringen vanuit de praktijk in te brengen. Dat maakt het enerzijds spannender, maar anderzijds leer je er ook goed van op deze manier. We hadden een leuke, veelzijdige groep, waarin iedereen bereid was om het nodige te vertellen en om feedback te geven. De docente was uitstekend: inlevend, met gevoel voor humor, duidelijk en ze kwam met veel praktische algemene en persoonlijke tips.
Annette Leeuwendal
Daarnaast is er...De training focused op je eigen werksituaties, je eigen gedrag en geeft je instrumenten om te varieren in aanpak - afhankelijk van de gegeven situatie als leidinggevende.
Daarnaast is er redelijk veel aandacht voor aspecten van samenwerking en welke weerstanden/allergieen je kunt verwachten tussen mensen\'typen\' zoals Dominant, ondernemend en hoe je daar vervolgens mee om kunt gaan als leidinggevende.
Wat je bereikt is een beter zelfbeeld en een breder palet van mogelijkheden in je communicatie.