Goede opbouw van de diverse modules. Zeer praktijkgericht en interactief. Ervaren en inspirerende trainers, elk met hun eigen wijze van trainen. Zelf ervaren hoe het (anders) kan. Lat ligt hoog,...Goede opbouw van de diverse modules. Zeer praktijkgericht en interactief. Ervaren en inspirerende trainers, elk met hun eigen wijze van trainen. Zelf ervaren hoe het (anders) kan. Lat ligt hoog, duidelijke feedback, confronterend. Betrokken meedenkende organisatie. Kortom ik vond het waardevol. De aangegeven studiebelasting ligt aan de lage kant.
C Kluppel
Heel veel geleerd dat meteen praktisch toepasbaar is. Een zeer competente leraar met een schat van ervaring.
Ilmalie Kaskens
Het lesmateriaal is duidelijk misschien een beetje veel informatie en overzichtelijk. Er wordt snel door ICM gereageerd als je je hebt ingeschreven, door een telefoontje dat je krijgt en de vragen...Het lesmateriaal is duidelijk misschien een beetje veel informatie en overzichtelijk. Er wordt snel door ICM gereageerd als je je hebt ingeschreven, door een telefoontje dat je krijgt en de vragen die je hebt netjes worden beantwoord. De les geeft een inzicht in jezelf en een andere kijk op andere mensen. Ik ben mede door deze cursus veel meer voor mezelf opgekomen. Op mijn werk merken zit dit zeker! Ook in mijn privé leven heb ik hier veel aan. Het zit altijd in mijn hoofd hoe ik moet gaan reageren...En dit moet je echter dan ook gaan uitvoeren. Ik beveel iedereen die niet assertief is deze cursus aan, trouwens ook mensen die teveel assertief zijn (agressief) deze cursus aan hoe je moet reageren in vele omstandigheden.
Ferry Dreves
De dosering van de lesstof krijgt je (was mijn ervaring) zo als je zelf wilt. Hoe diep je er ook 'in'wilt; vraag en krijg educatie.
Carin de Kuiper
Locatie was erg goed, lunches zeer uitgebreid. Goed te bereiken met openbaar vervoer. Lessen waren heel interactief, waardoor je goed betrokken bleef en ging nadenken over de stof die je moest...Locatie was erg goed, lunches zeer uitgebreid. Goed te bereiken met openbaar vervoer. Lessen waren heel interactief, waardoor je goed betrokken bleef en ging nadenken over de stof die je moest lezen. Wel veel stof om te leren, maar met behulp van ICM map was het wel goed te doen.
Linda van Paassen
Ik heb veel aan deze cursus gehad. het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn manier van leidinggeven en wat daarin mijn valkuilen zijn. Ik vond de cursus1 ook behoorlijk praktisch, met veel...Ik heb veel aan deze cursus gehad. het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn manier van leidinggeven en wat daarin mijn valkuilen zijn. Ik vond de cursus1 ook behoorlijk praktisch, met veel praktijkvoorbeelden en oefenen met elkaar. Al met al heeft het mij meer rust geboden in mijn werk als leidinggevende en ook kan ik met meer afstand (objectiever) kijken naar het team waar ik mee werk en naar lastige situaties in het algemeen.
Alice Boonstra
Het was een hele goede ervaring. Vooral het werken in kleine groepjes was heel leerzaam, iedereen kwam aan de beurt.
Camiel Huijzer
Als beginnend leidinggevende heb ik in de 4 maanden van Praktisch Leidinggeven enorm veel opgestoken op het gebied van communicatie.
Mijn ervaring met het ICM is goed. De docent kwam uit de praktijk dus dat was helemaal goed. De docent was zeer bekwaam. De lessen waren interactief. Mooie locatie in Utrecht. Fout gedrukte syllabi
Martin van Elden
Met name door de zeer geïnspireerde inzet van de trainer is de cursus voor mij zeer bruikbaar geweest.