Wij hadden een groep van ongeveer 7 personen. Zelf houd ik niet van te grote groepen. Theorie en praktijk werden goed afgewisseld. Ligging van de locatie was goed. Goed bereikbaar met openbaar... Wij hadden een groep van ongeveer 7 personen. Zelf houd ik niet van te grote groepen. Theorie en praktijk werden goed afgewisseld. Ligging van de locatie was goed. Goed bereikbaar met openbaar vervoer maar 5 min. lopen van het station. Lunch en drinken was allemaal goed verzorgd.
Trainer was goed, legde alles goed uit.
Cursus materiaal is ook allemaal duidelijk. Dit is de 2e training die ik heb gevolgd bij ICM het is goed bevallen.

Richard

Na het advies van diversen in mijn omgeving (werk en privé) heb ik de training gevolgd omdat ik graag meer inzicht wilde krijgen in mijn eigen handelen en uitstraling. Ik ben al enige tijd (een paar... Na het advies van diversen in mijn omgeving (werk en privé) heb ik de training gevolgd omdat ik graag meer inzicht wilde krijgen in mijn eigen handelen en uitstraling. Ik ben al enige tijd (een paar jaar) hiermee bezig en merk dat veranderen een langzaam proces is waar je de tijd voor moet willen nemen. Omdat ik met de basis gedachten achter de training al even bezig ben merkte ik dat ik eigenlijk niets nieuws hoorde. Toch bleven de cursusdagen mij inspireren en iedere keer weer op nieuwe gedachten brengen. Wat mij betreft zou er iets meer balans in theorie en praktijk gebracht kunnen worden (nu iets te weinig theorie). De theorie is voor mij namelijk iets waar ik na de cursus regelmatig op terugval en mij tot denken zet. Wat ik beduidend minder vind is de Intake. Deze schriftelijk gedaan en voor mij gevoel is daar te weinig aandacht aan besteed. Hierdoor was de samenstelling van de groep te breed voor een echte diepgang (met name het mannelijk deel was zeer rationeel en meer aanwezig omdat anderen dat wilde dan dat ze het zelf wilden). Meer doen met de intake dus. Daarnaast denk ik dat dit soort cursussen beter tot zijn recht komen als er meer cursus dagen zijn waardoor er de tijd is om nog meer de diepte in te gaan.

Jürgen

De training zal ik bewust en onbewust toepassen op mijn werk. Het was helemaal wat ik ervan had verwacht. Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat ik beter moet luisteren. Als ik dat doe begrijp... De training zal ik bewust en onbewust toepassen op mijn werk. Het was helemaal wat ik ervan had verwacht. Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat ik beter moet luisteren. Als ik dat doe begrijp ik de ander beter en kan ik uiteindelijk beter leidinggeven.

Jeroen

Wat een top docent (Hans) er wordt een mooie koppeling gemaakt tussen de praktijk en de theorie van leidinggeven. Er is veel aandacht voor communicatie als beginnend leidinggevende.

Jeroen

Een super training die je bewust maakt van je leidinggevende stijl en de invloed die dat heeft op anderen. Bonnie was een toptrainster die mensen raakte. Ze kon goed omgaan met de verschillende... Een super training die je bewust maakt van je leidinggevende stijl en de invloed die dat heeft op anderen. Bonnie was een toptrainster die mensen raakte. Ze kon goed omgaan met de verschillende achtergronden van mensen.
Ik heb ook veel van anderen geleerd!
Leerzaam, praktijk en handvatten voor de toekomst!

Lodewijk Roelofs

De training heeft me veel gebracht! Door hele verrassende oefeningen is voor mij veel duidelijk geworden over mijn persoonlijke balans. De trainster was top en gaf veel persoonlijke aandacht. Mooi... De training heeft me veel gebracht! Door hele verrassende oefeningen is voor mij veel duidelijk geworden over mijn persoonlijke balans. De trainster was top en gaf veel persoonlijke aandacht. Mooi om ook de medecursisten te horen, daar leer je ook veel van.
Aanrader voor mensen die (te) hard werken en daar verandering in willen brengen.

09-06-09 Ik wilde anders, zowel prive als op het werk, maar hoe? Wie ben ik nu, waar ben ik nu, waar wil ik naartoe, waar kan ik naartoe? Waarom heb ik met bepaalde situaties zoveel moeite en met... 09-06-09 Ik wilde anders, zowel prive als op het werk, maar hoe? Wie ben ik nu, waar ben ik nu, waar wil ik naartoe, waar kan ik naartoe? Waarom heb ik met bepaalde situaties zoveel moeite en met anderen juist helemaal niet. Vragen, vragen, vragen. Na telefonisch overleg met een hele aardige en kundige adviseur van ICM ben ik deze training gaan volgen, in de hoop dat ik "wijzer" zou worden.
Wijzer geworden ben ik zeker, enerzijds door de bijdrage van de trainer, anderzijds door de bijdrage van mijn groepsgenoten. De training was af en toe confronterend en emoties kwamen daarbij los, maar dat was niet erg, in de groep werden dat soort momenten goed opgepakt en het geheel werd heel goed gestuurd door de trainer, de inbreng van de trainer heb ik sowieso als zeer prettig ervaren. Ik heb tijdens de training veel geleerd en mijn vragen zijn voor het grootste gedeelte beantwoord. Het is nu aan mij om alles wat ik geleerd heb in praktijk te brengen en de instrumenten die ik aangereikt heb gekregen te gebruiken.
Ik ben heel blij dat ik deze training gevolgd heb, ik ben er door gegroeid. Als laatste wil ik nog zeggen dat de organisatie prima was.

Veel geleerd, maar voor beginnende manager is de uitgebreide cursus beter.
Het ging erg snel. Veel stof en weinig tijd voor de opdrachten als je het naast je werk doet.

Robert K. Schnörr

Een goede organisatie. Persoonlijk contact met echt aandacht voor het individu (bijvoorbeeld het eerste contact aan de telefoon!).

Wat betreft de training, er werd bij mij aandacht...

Wat betreft de training, er werd bij mij aandacht besteed aan mijn persoonlijke leerdoel: meer uit mijn communicatievaardigheden halen. Ik loop (lees: liep) bijvoorbeeld vaak tegen het probleem aan dat anderen mij slecht begrijpen, terwijl ik naar mijn mening toch echt duidelijke taal praat. Eén van de tips die ik kreeg: eerst begrijpen, dan begrepen worden. Erg waardevol. Na wat uitleg, toelichting en oefenen, heb ik het zelf thuis kunnen toepassen - wat ook nog meteen echt werkte! En zo had ik nog 2 andere behaalde leerdoelen. Ik heb de persoonlijke aandacht gekregen die ik nodig had. Top!!

Ik ben er blij mee. Voor mij was dit de investering wel waard!

H. van Noort

De training was precies wat ik zocht! Een praktische training waarin ik direct een link kon leggen met mijn eigen werkpraktijk. Ik kreeg concrete handvatten om mee aan de slag te gaan en leerde veel... De training was precies wat ik zocht! Een praktische training waarin ik direct een link kon leggen met mijn eigen werkpraktijk. Ik kreeg concrete handvatten om mee aan de slag te gaan en leerde veel over mezelf als leidinggevende.