ITec is een van de grootse leveranciers van Multifunctionals, hierdoor heeft iTec landelijke dekking, wat in principe ervoor zou moeten zorgen dat er altijd binnen 24 uur een monteur ter plaatse zou kunnen staan.
iTec is zeer goed in eigen kleine lettertjes benutten om een huurder op te zadelen met extra facturen. Hetzij uit meerverbruik (meer toners gebruikt als van tevoren door iTec berekend), dan wel uit over-bedrukking (hogere dekkingsgraad, dikker/zwarter printen), tevens bij afschrijving van onder slijtage onderhevige onderdelen (zoals bijvoorbeeld transportrollen of papier oppakrollen) of uit nacalculatie op indexatie (jaarlijkse inflatie met terugwerkende kracht innen).
Ook is iTec zeer goed in het voor de huurder onduidelijk maken wie zijn aanspreekpunt (accountmanager) is en zelfs onmogelijk maken tot contact leggen om een klacht of aanvraag tot uitleg te kunnen plaatsen.
De praktijk leert dat er inderdaad binnen 24 uur telefonisch contact was, maar dat er vaak binnen 48 uur na dat telefoontje pas een monteur op de stoep stond; deze monteur was vervolgens niet geïnformeerd over de klacht en/of bevindingen van ons als huurder/gebruiker.
Dit heeft er in ruim 80% van de gevallen voor gezorgd dat er binnen 48 uur geen oplossing was, want de monteur moest ter plaatse de klacht opnieuw constateren en kon vervolgens pas onderdelen bestellen om een oplossing te bieden.
Voorraad uit eigen bus, zoals in onderhandelingen gecommuniceerd was alleen van toepassing in het eerste jaar dat wij te maken hadden met iTec. Na dat eerste jaar merkte ik aan de monteurs, dat het aan de monteur was om de correcte rolletjes bij te hebben. En grotere onderdelen waren helemaal niet meer binnen handbereik voor de monteurs. Alleen maar op bestelling en soms op afroep uit eigen magazijn.
Halverwege onze contractduur is iTec begonnen met meer digitaliseren. Aanvragen moesten via de site ingediend worden en werden niet meer via mail in behandeling genomen. Met name de eerste twee keer (wat dan gaat over een periode van bijna 5 maanden) is er via telefonische navraag ondervonden dat de aanvraag voor support via de website niet ontvangen is door iTec Support.
Opvolgende handelingen van mij om een kopie van de website aanvraag in een mail er achteraan naar Support te mailen heeft vervolgens telkens gezorgd voor correcte oppak handelingen en telefonische bevestiging binnen contractueel gebonden 24 uur van iTec.