Landmerk

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
Heb je beter leren spreken?
8.2/10
Wist de docent inspirerend te vertellen?
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Het was erg leerzaam en super leuk

Ik weet beter hoe je een goede speech kunt schrijven en hoe je deze beter kunt overbrengen

Misschien de kritiekpunten doorzetten bij iedereen als die het fout doen ipv maar bij een Klein groepje personen

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Van het speechen, ik heb hier geleerd hoe ik relaxter voor de klas kan staan en beter Ben in mijn mening beter geworden in het overbrengen van mijn mening

Het waren heel gezellige lessen, waar je echt de kans kreeg op individuele aandacht. Hierdoor kon je veel leren.

Allereerst was het heel fijn dat we echt goed feedback leerden geven. Hierdoor konden we meer leren van elkaar.
Ook was het heel fijn dat er veel uitgedaagd werd. Er werd veel doorgevraagd...
Ook was het heel fijn dat er veel uitgedaagd werd. Er werd veel doorgevraagd door de leraar, waardoor je echt je aandacht erbij kon houden.

Het enige wat ik kan bedenken is misschien een iets betere inleiding van de lessen, door even kort te vertellen wat we gingen doen, maar dat is alleen maar bijzaak.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Van de speeches, want daar kreeg je de meeste individuele aandacht en goede feedback.

Ik heb heel veel geleerd en het naar mijn zin gehad

Wiersma kan goed vertellen en vertelt ook meer dan alleen het hoogst noodzakelijke

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Feedback krijgen op je eigen speech en het kritisch luisteren naar de speeches van anderen

?

De onwijs goede feedback die ik kreeg op de opdrachten

Meer tijd nemen voor praktische tips.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Tijdens de speeches en uitleg van de docent.

Verrassend, ik wist niet dat het zo interactief zou zijn

De kennis echt uit de leerlingen halen, niet droge stof naar binnen proberen te proppen

Kan iets meer stof er door heen rammen, maar misschien is dat gewoon mijn persoonlijke mening

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het oefenen en de feedback, maar ook de klassieke theorie

Emma

De cursus was een beetje lang en teveel op 1 onderwerp gericht, maar ik heb wel dingen geleerd en nieuwe mensen ontmoet

meer kennis

meer invalshoeken

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

de hoorcolleges, veel informatie met uitlopende invalshoeken

Fenna van Battum

Het was erg leerzaam, heel prettig om persoonlijk beoordeeld te worden en feedback te krijgen waar je vervolgens mee aan de slag kon. Ook was de theorie erg nuttig, ik heb het nu al in mijn... Het was erg leerzaam, heel prettig om persoonlijk beoordeeld te worden en feedback te krijgen waar je vervolgens mee aan de slag kon. Ook was de theorie erg nuttig, ik heb het nu al in mijn dagelijks leven toe kunnen passen.

Ik vond vooral de manier van vertellen van Wiersma sterk, hij heeft kennis van zake en weet dat echt goed over te brengen. Ook de manier waarop hij je vraagtekens bij je eigen argumentatie laat... Ik vond vooral de manier van vertellen van Wiersma sterk, hij heeft kennis van zake en weet dat echt goed over te brengen. Ook de manier waarop hij je vraagtekens bij je eigen argumentatie laat zetten en indringend door kan vragen vind ik sterk.

Een volgende keer zouden de classes iets gestructureerder kunnen, maar dat zorgde niet voor erge problemen.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het telkens oefenen met speechen en bij anderen kijken waar hun verbeterpunten en sterke kanten lagen

Leuk!

Veel bruikbare feedback op de speeches, aardige docent

Ik vond het juist ook interessant om wat meer te leren over retorica ipv zelf te speechen. Natuurlijk is speechen en leuke manier, maar wij als pleitteam speechen iedere keer en geven elkaar altijd... Ik vond het juist ook interessant om wat meer te leren over retorica ipv zelf te speechen. Natuurlijk is speechen en leuke manier, maar wij als pleitteam speechen iedere keer en geven elkaar altijd al feedback. Ik had juist wat meer theorie of voorbeelden van retorica leuk gevonden

Goed! Leuke vent. Is alleen iets te veel nog in de middelbare school les geeft mode. Hij kan wat belerend overkomen. We zijn zelf natuurlijk allemaal ook volwassen.

Gaat op goed tempo Door de stof heen. Blijft niet lang hangen bij oninteressante dingen.

Misschien kan de opdracht wat meer worden toegelicht. Ik en een paar andere hadden het namelijk wat anders opgevat dan achteraf bedoeld was. We dachten namelijk dat we de tekst geheel moesten... Misschien kan de opdracht wat meer worden toegelicht. Ik en een paar andere hadden het namelijk wat anders opgevat dan achteraf bedoeld was. We dachten namelijk dat we de tekst geheel moesten uitschrijven.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het pleiten. Oefening is altijd goed!

Freya

Een goede ervaring. Ik heb al meer trainingen over pleiten gevolgd, maar deze was anders dan de anderen.

Ik vond het vooral leuk dat er teksten werden gelezen van Cicero. Oude teksten die toch nog zo relevant zijn. Daarnaast werd er niet teveel tijd aan uitleg besteed, maar juist aan het oefenen. Dat... Ik vond het vooral leuk dat er teksten werden gelezen van Cicero. Oude teksten die toch nog zo relevant zijn. Daarnaast werd er niet teveel tijd aan uitleg besteed, maar juist aan het oefenen. Dat is belangrijk, de techniek ook, maar je leert vooral van ervaring.

Feedback werd nu vooral gegeven door de studenten zelf. Dat is natuurlijk belangrijk, maar wat meer feedback van de docent zelf zou fijner zijn. Dat is toch iets gefundeerder en maakt meer indruk.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het spreken zelf. Ik kwam helaas zelf niet aan de beurt, vandaar de drie sterren bij het beter leren spreken.