Landmerk

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
Heb je beter leren spreken?
8.2/10
Wist de docent inspirerend te vertellen?
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Op school hebben wij werkcolleges, hier heb ik voor retorica gekozen! Het was leerzaam maar ook leuk!

goede uitleg, goed lesgeven, goede opdrachten, leerzaam

Speech schrijven

Leerzaam en leuk dat je zelf mocht speechen

Leerzaam!

Misschien iets actuelere onderwerpen voor de speech

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het speechen zelf en de feedback

Max Hooftman

Ik heb ontzettend veel geleerd bij landmerk. Er werd in een positieve sfeer hard gewerkt en ook veel gelachen.

-De stevige ondervraging door de docenten tijdens het bespreken van de stof
-Het onderdeel van presenteren waar je d.m.v feedback veel van leert

Echte verbeterpunten heb ik niet, maar het zou me leuk lijken om een aantal keren mee te maken hoe advocaten precies te werk gaan bij verschillende zaken.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Vooral in de onderdelen presentatie en tekstanalyse heb ik mezelf iedere week kunnen verbeteren dankzij de cursus.

Ik vond het heel leuk om lessen te volgen waar je wordt geacht zelf na te denken

De ambassadeurs waren erg leuk en konden goed vertellen

Ook een vrouw in het programma

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De discussies met mede studenten tussendoor

Ik heb een topweek gehad. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik zal nog een tijd nodig hebben om het allemaal te verwerken. Gedurende de hele werk is de manier van leren erg verschillend geweest:... Ik heb een topweek gehad. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik zal nog een tijd nodig hebben om het allemaal te verwerken. Gedurende de hele werk is de manier van leren erg verschillend geweest: luisteren, nadenken, vragen, spreken. Er werden allerlei manieren toegepast, bewust of onbewust, ook op gedetailleerder niveau.

-Er is geen angst voor ongemakkelijkheid. Dan bedoel ik dat in verschillende vormen. Een concreet voorbeeld is dat Jordi geen angst heeft voor stiltes. Daarnaast ook in de vragen, contact,... -Er is geen angst voor ongemakkelijkheid. Dan bedoel ik dat in verschillende vormen. Een concreet voorbeeld is dat Jordi geen angst heeft voor stiltes. Daarnaast ook in de vragen, contact, communicatie, doelen, negeren. Ik heb me goed ongemakkelijk gevoeld en ik ben er achter gekomen dat ik daarvan leer.
- het feit dat we een week lang samen leven draagt zoveel bij aan de week. Tijdens het eten gesprekken, 's avonds nog even nakletsen; dat is leuk.
- de lessen vond ik heel heel gaaf. Ik voelde me gezien en gehoord en de stof kwam goed en duidelijk binnen.

Ik vind dat de setting informeler had gekund met als gevolg dat het contact persoonlijker was geweest, waardoor we over een nog grotere verscheidenheid van vragen plaats was geweest.
Daarnaast...
Daarnaast denk ik als er iets meer ruimte is voor vrije tijd, er nog beter gepresteerd wordt. Nu heb ik namelijk veel van mijn vrije tijd besteed aan mijn speeches en reistijd. Een druk, intensief en gevuld programma vind ik erg fijn, dus dat hoeft daarbij niet weg te vallen.

Zodra er meer tijd en aandacht is, lijkt het me gaaf als er reizen van langere tijd worden georganiseerd (2 of 3 weken).

Dan denk ik ook dat als er tijdens de week met het weekschema wordt geleefd, dat het overzicht over de week wordt verbeterd.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Van het houden van de speeches en het contact met de mensen waarvan we lezingen hebben gekregen.
Tijdens de speeches werd ik gedwongen na te denken over de stof die tijdens de lessen is behandeld. Tijdens de lessen leerde ik, tijdens de speeches verwerkte ik het. Daarbij natuurlijk alle feedback en ervaring van voor een groep staan.
De lezingen dragen erg bij aan mijn mensenkennis.

Louise Schröder

Ik heb in een korte tijd ongelofelijk veel over het Nederlandse recht kunnen leren en het retorica gedeelte van de lessen sloot daar zeer goed op aan. Het was een ervaring die ik niet had willen... Ik heb in een korte tijd ongelofelijk veel over het Nederlandse recht kunnen leren en het retorica gedeelte van de lessen sloot daar zeer goed op aan. Het was een ervaring die ik niet had willen missen.

De lessen werden op een effectieve manier gegeven. Iedereen was constant betrokken en er werd goed voor gezorgd dat iedereen meedacht. Verder was er een goed samengestelde groep, die elkaar kon... De lessen werden op een effectieve manier gegeven. Iedereen was constant betrokken en er werd goed voor gezorgd dat iedereen meedacht. Verder was er een goed samengestelde groep, die elkaar kon aanvullen op momenten en hier werd de ruimte voor gegeven.

Ik had misschien wel meer over de advocatenkantoren die we bezochten te weten willen komen.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Op het moment heb ik veel profijt van het retorica gedeelte, aangezien ik veel moet spreken in de klas dit jaar en daar nu sterker in ben.

Louise Schröder

Ik heb in een korte periode veel ongelofelijk veel geleerd over het Nederlandse recht en retorica. Het was een ervaring die ik niet zou willen missen en ik ben erg blij met de kennis die ik heb... Ik heb in een korte periode veel ongelofelijk veel geleerd over het Nederlandse recht en retorica. Het was een ervaring die ik niet zou willen missen en ik ben erg blij met de kennis die ik heb opgedaan.

Iedereen werd goed betrokken bij de lessen en er werd ervoor gezorgd dat iedereen meedacht over probleemstellingen, vragen etc. Verder was het een erg fijne groep die elkaar goed kon aanvullen... Iedereen werd goed betrokken bij de lessen en er werd ervoor gezorgd dat iedereen meedacht over probleemstellingen, vragen etc. Verder was het een erg fijne groep die elkaar goed kon aanvullen wanneer nodig.

Ik zou meer over de advocatenkantoren willen weten, maar inhoudelijk heb ik verder helemaal niks op te merken.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Ik heb nu het meeste profijt van het retorica gedeelte aangezien ik dit jaar veel in de klas moet spreken en daar nu een stuk sterker in ben.

Govert Prins

Ik heb zeer veel geleerd en een hele gezellige tijd gehad. Veel mooie kantoren gezien en ik was erg onder de indruk van de gastsprekers, die toch iets extra's, iets persoonlijks, aan de cursus... Ik heb zeer veel geleerd en een hele gezellige tijd gehad. Veel mooie kantoren gezien en ik was erg onder de indruk van de gastsprekers, die toch iets extra's, iets persoonlijks, aan de cursus toevoegden.

De persoonlijke feedback die iedereen krijgt is heel erg fijn. Daarnaast is het heel aangenaam werken in een kleine groep mensen die allemaal hun best doen.

Aan het begin van de cursus wist ik niet goed wat ik kon verwachten, zowel van het recht gedeelte als van het retorica. Ik had ook geen idee hoe ik een rechterlijke speech moest schrijven. Misschien... Aan het begin van de cursus wist ik niet goed wat ik kon verwachten, zowel van het recht gedeelte als van het retorica. Ik had ook geen idee hoe ik een rechterlijke speech moest schrijven. Misschien kan er voortaan van te voren duidelijk aangegeven worden wat er wordt verwacht dmv voorbeelden.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Van het onderdeel recht. Deze cursus was voor mij vooral om te kijken of rechten iets voor mij was. Ik wist redelijk weinig van rechten, retorica daarentegen had ik al gehad op school. Daarnaast was... Van het onderdeel recht. Deze cursus was voor mij vooral om te kijken of rechten iets voor mij was. Ik wist redelijk weinig van rechten, retorica daarentegen had ik al gehad op school. Daarnaast was er aantal stof dat we kregen met betrekking tot het recht groter dan dat van de retorica. De presentatie van meneer soeharno zal ik nooit meer vergeten.

Noes

Voor mij vormde het honoursprogramma 'Rechtvaardigheid, retorica en het Nederlandse recht' de ideale combinatie tussen het opdoen van zowel juridische vaardigheden als kennis. Ik heb geleerd om... Voor mij vormde het honoursprogramma 'Rechtvaardigheid, retorica en het Nederlandse recht' de ideale combinatie tussen het opdoen van zowel juridische vaardigheden als kennis. Ik heb geleerd om ingewikkelde casussen te analyseren en daarin te zien hoe ik mijn 'cliënt' met behulp van Nederlandse wetboeken zo goed mogelijk kan bijstaan. Niet alleen op papier, maar ook 'in het echt', door iedere week te oefenen in het maken en geven van jurdische speeches.

Ik ben vooral vooruitgegaan in mijn speechvaardigheden. Ik snap nu veel beter wat ervoor nodig is om een groep mensen van jouw standpunt te overtuigen. Bij dit programma werk je namelijk niet alleen... Ik ben vooral vooruitgegaan in mijn speechvaardigheden. Ik snap nu veel beter wat ervoor nodig is om een groep mensen van jouw standpunt te overtuigen. Bij dit programma werk je namelijk niet alleen aan je juridische correctheid, maar ook aan de manier waarop je je juridische pleidooi presenteert. Zo heb ik bijvoorbeeld veel geleerd over mijn stemgebruik. Zeer leerzaam!

Omdat er vaak wordt teruggegrepen naar latijnse en griekse termen merkte ik wel dat je als gymnasiast bevoordeeld bent ten opzichte van studenten die geen klassieke talen hebben gehad. Daarom was... Omdat er vaak wordt teruggegrepen naar latijnse en griekse termen merkte ik wel dat je als gymnasiast bevoordeeld bent ten opzichte van studenten die geen klassieke talen hebben gehad. Daarom was het voor mij, iemand die atheneum heeft gedaan, afentoe net wat harder werken. Maar dat was tegelijkertijd ook heel leuk.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Met name van het retoricagedeelte heb ik veel opgestoken. Ook als ik ervoor kies om geen juridische studie te gaan volgen ga ik aan de retorische vaardigheden die ik hier heb opgedaan zeker veel... Met name van het retoricagedeelte heb ik veel opgestoken. Ook als ik ervoor kies om geen juridische studie te gaan volgen ga ik aan de retorische vaardigheden die ik hier heb opgedaan zeker veel hebben in de toekomst.

Filine

Een week in de 'eeuwige stad' Rome is in alle opzichten een onvergetelijke reis geworden. De retoricatraining was erg interessant. Er werd veel verteld en uitgelegd maar het was ook aan ons om goed... Een week in de 'eeuwige stad' Rome is in alle opzichten een onvergetelijke reis geworden. De retoricatraining was erg interessant. Er werd veel verteld en uitgelegd maar het was ook aan ons om goed na te denken en dan je antwoord te onderbouwen aan de hand van argumenten. In de avond was er tijd om je eigen speech voor te dragen, waar je vervolgens feedback op kreeg. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd die ik zeker zal gebruiken bij volgende speeches. Rome met deze groep was fantastisch.

Leerzame lessen en goede sprekers. Ik heb veel geleerd over Cicero en Augustinus maar ook over vriendschap, religie, filosofie, geschiedenis en ik heb geleerd om vragen op een juiste manier te... Leerzame lessen en goede sprekers. Ik heb veel geleerd over Cicero en Augustinus maar ook over vriendschap, religie, filosofie, geschiedenis en ik heb geleerd om vragen op een juiste manier te stellen en te beantwoorden. Daarnaast hebben we nuttige tips gekregen om het geheugen te trainen.

Voor de volgende keer is het goed om nog iets duidelijker aan te geven wat de gewenste kledingvoorschriften zijn.
Sportschoenen zijn een must op de lijst van mee te nemen spullen.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Ik heb het meeste geleerd van het oefenen van de speeches. Eerst kreeg je veel stof aangereikt die je vervolgens moest toepassen in je speeches. Ik vond het fijn om feedback te krijgen op mijn... Ik heb het meeste geleerd van het oefenen van de speeches. Eerst kreeg je veel stof aangereikt die je vervolgens moest toepassen in je speeches. Ik vond het fijn om feedback te krijgen op mijn speeches. Zo kon je met de tips aan de slag maar werd ook benadrukt wat al goed ging. Ik kan nu een speech schrijven met gevoel, mooie woorden gebruiken en overtuigen. Ofwel pathos, logos en ethos.