Landmerk

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
Heb je beter leren spreken?
8.2/10
Wist de docent inspirerend te vertellen?
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Ik vond dat de eerste training een beetje saai was, wegens het vele uitleg en dat ik niet mijn speech kon voorlezen. Maar dat was de 2e training anders en hierdoor was deze erg interessant.

Ik veel geleerd over retorica, hoe je een goede speech schrijft en hoe je de beste houding hebt, en ik heb deze tips ook erg goed kunnen gebruiken.

Ik vond dat er een betere inschatting moest komen over hoeveel we al van het onderwerp wisten, want de eerste training was er veel herhaling van dingen die ik al wist.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Hoe je een goede speech schrijft, want hier wist ik nog het minst vanaf

Ik vond het erg prettig, het was weliswaar soms iets te langdradig wat betreft de theorie. Maar er werd goed naar je geluisterd en er werden goede tips gegeven om daadwerkelijk te helpen debatteren.

De juiste tips en verbeterpunten, goed oog voor waar de fout of juist iets goed begaan wordt.

(Was 2e keer beter) maar iets te langdradige uitleg af en toe. Meer actief aan het werk spreekt me meer aan.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het debatteren zelf. Hier lette Daniël goed op hoe en wat je sprak. Waardoor je veel kan met de tips die hij heeft. Ook is dit natuurlijk het leukst om te doen :)

We hebben veel theorie gehad en minder gesproken maar wel veel geleerd.

Veel kennis over de retorica en over spreekhoudingen en ook goede feedback.

Meer alle leerlingen aan het woord laten dat het niet voelt alsof een voorbereiding voor niks is.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het debat omdat daar de theorie in praktijk kon worden gebracht.

Zeer fijne trainingen van Daniël, waar ik veel heb geleerd.

Daniëls uitleg is heel fijn om naar te luisteren.
De gekregen feedback was heel handig.

Beter gebruik maken van de gegeven tijd.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De feedback over het spreken. Dit is iets dat ik zeker nodig en veel van kon leren.

Kirsten Brinkers

Een leuke en wat modernere kijk op retorica maar wel van het klasieke uitgaand.

Het was erg interactief en gezellig.

Het mocht iets gestructureerder zijn. En de feedback na de speechen ook iets critischer.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het kijken naar anderen, dat geeft toch een goed beeld van wat wel en niet werkt in de praktijk

Ik heb er veel van geleerd. Voornamelijk hoe ik gestructureerder aan de slag kan gaan.

Heel overzichtelijk en puntsgewijs

Misschien de onderwerpen van de speeches meer afstemmen op publiek. Dus bijvoorbeeld geen complexe politieke vraagstukken geven aan 16/17 jarige.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Argumenteren. Daar had ik altijd moeite mee en is nu een stuk overzichtelijker!

Sergio

Erg leerzaam en gezellig, Daniel kwam dan te laat door file maar weten hebben niet het gevoel dat we iets hebben gemist of niet hebben gedaan.

Hij was aanpassend: als wij iets niet snapten legde hij het uit op een manier waarop wel het wel snapte. Daarnaast was hij erg gezellig en meelevend.

Kom niet te laat ;-)

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De invention, zijn schema maalt duidelijk wat waar bij hoort. Maar ook van het verwerken van emotie in je speech heb ik veel geleerd waar ik later iets aan heb.

Mare

Hij was heel goed. Hij heeft veel kennis en heeft ons veel geleerd.

Kennis, inleving in andere mensen, en het inspelen op vragen.

Alles was goed.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De echte speech maken en rekening houden met stijlfiguren.

Erg goed, goede duidelijk informatie en goede feedback

Eerst werd de basis uitgelegd en vanaf daar werdt er verder uitgewerkt. Ook werdt er rekening gehouden met de kennis van de groep.

Vloeiender over gaan in een volgend onderwerp op sommige momenten.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De perfecte inleiding en de feedback op mijn eigen speeches. Dat was duidelijke informatie die meteen viel toe te passen.

Een hele fijne ervaring waarvan ik veel heb geleerd

Het zat duidelijk overzichtelijk, structureel goed in elkaar en er werd genoeg hulp aangeboden.

Misschien iets minder zuchten?

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Ik wist niet dat het karakter erg belangrijk was tijdens het spreken