Landmerk

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
Heb je beter leren spreken?
8.2/10
Wist de docent inspirerend te vertellen?
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Het was erg Leerdam en interessant.

Interessant

Het waren wel erg lange zitten.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Vooral van de delen filosofie.

Gijs

Acht ontzettend gave en interessante lessen, waarin we bezig zijn geweest in theorie en praktijk.

Goede afwisseling theorie en praktijk.
Interessante lessen die goed gedoceerd werden.

Betere feedback op de speeches.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Praktische speech gedeelte; blijft het beste hangen en heb je nog het meeste aan in de dagelijkse praktijk.

Joshua Nederstigt

Ik heb veel geleerd over de retorica en heb een klassieke inkijk gekregen op de rede. Dit vond ik erg leerzaam en interessant, en ik heb er erg van genoten.

De informatie over hoe een speech in elkaar zit was erg behulpzaam in de class zelf en in het schrijven van speeches buiten de class om.

Tijdens de class waren we veel bezig over Geert Wilders. Zijn standpunten en zijn manier van spreken werden veel besproken. Het zou fijn zijn om hier minder aandacht aan te besteden en in plaats... Tijdens de class waren we veel bezig over Geert Wilders. Zijn standpunten en zijn manier van spreken werden veel besproken. Het zou fijn zijn om hier minder aandacht aan te besteden en in plaats daarvan ook aandacht te besteden aan andere goede hedendaagse redenaars, zoals Obama.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De verdeling van de rede in exordium, narratio, argumentatio en per oratio. Ik dacht voorheen niet aan de narratio waardoor eerdere redes minder goed waren dan tijdens en na de cursus.

Jelmer de Haan

Dit was absoluut een zinnige serie colleges, waar ik vooral van heb opgestoken dat meer niet altijd beter is. De cultuur van discussie en interactie hield mij goed bij de les en de stof, waardoor... Dit was absoluut een zinnige serie colleges, waar ik vooral van heb opgestoken dat meer niet altijd beter is. De cultuur van discussie en interactie hield mij goed bij de les en de stof, waardoor ik veel heb geleerd. Bedankt!

Door elke week 1 'voornemen' te kiezen word je niet overspoeld door alle manieren waarop het beter kan.

Het college over het taalgebruik van Wilders kan geschrapt of ingekort worden. Het was nu te veel herhaling.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De feedback uit de groep was extreem nuttig. Zo neem je het ook sneller aan.

Goed, leerzaam, inspirerend

Heel erg engagerend met de leerlingen, heel diep in op de stof (heel filosofisch)

Meer balans tussen moot court en "normale" speeches

Retorica, meest geoefend

Tim Berends

Prettig professioneel en leerzaam

Toepasen in praktijk
Kleine groepen
Hoog niveau
Interactief

Een leerboek voor thuis (als aanvulling op de notities)

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De praktijk, dan krijg je feedback en weet je waar je aan moet werken

Sylvia Vegter

Was erg leerzaam

De oefeningen met spreken

Minder geert wilders

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het spreken zelf en de feedback

Laura Jacquemijns

Ik vond dit college enorm leuk! De lessen waren erg interessant en het was erg fijn dat er niet een strict pad werd gevolgd, maar dat daarvan inplaats de lessen open voor andere onderwerpen waren,... Ik vond dit college enorm leuk! De lessen waren erg interessant en het was erg fijn dat er niet een strict pad werd gevolgd, maar dat daarvan inplaats de lessen open voor andere onderwerpen waren, waardoor ik nog meer leerde.

Alle colleges waren uitbundig en werden goed gegeven. Het was zeer interactief en ik verveelde me amper, doordat het constant interessant en attentie vragend was.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Van de feedback van de speeches, ik kan nu zelfs in het dagelijks leven beter spreken, maar natuurlijk vooral bij spraakwatervallen of debatwedstrijden!

Sandro

Het was een leuke ervaring waarvan ik veel geleerd heb. Meneer Wiersma heeft goede interactieve colleges gegeven

De interactieve kant en de feedback op de speeches

Nee ik vond het heel sterk

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het geven van de speeches omdat hier een goede feedback op werd gegeven.

Zeer leerzaam en interresant. En bovendien erg leuk.

De kritiek punten bij elke speech helpen eborm 9m jezelf te verbetere.

Jordi is soms een beetje warig als hij diep in zijn eigen verhaal zit.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het zelf speechen, want je leert heel concreet en direct.