Landmerk

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
Heb je beter leren spreken?
8.2/10
Wist de docent inspirerend te vertellen?
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Jasmijn Koomen

De retoricatraining van Landmerk Retorica College heb ik als zeer leerzaam ervaren. Gedurende de training was ik zeer gemotiveerd om zoveel mogelijk uit mijzelf te halen. In de vorm van het goed... De retoricatraining van Landmerk Retorica College heb ik als zeer leerzaam ervaren. Gedurende de training was ik zeer gemotiveerd om zoveel mogelijk uit mijzelf te halen. In de vorm van het goed voorbereiden van speeches, wat soms erg veel tijd vereiste, en in het opletten tijdens de les zelf waarbij ik zoveel mogelijk stof tot mij heb laten doordringen.
De training bood ons allen de mogelijkheid om reële kritiek te kunnen ontvangen van mede Pre-Classes. Met deze kritiek kun je jezelf echt verder ontwikkelen op het gebied van spreken. Dit waardeer ik dan ook zeer.

Wat vooral erg sterk was aan de training was het feit dat de training begon met een inleidend college, waarvan alle onderwerpen naderhand rustig uit werden gelegd/werden besproken in de Pre-Classes... Wat vooral erg sterk was aan de training was het feit dat de training begon met een inleidend college, waarvan alle onderwerpen naderhand rustig uit werden gelegd/werden besproken in de Pre-Classes die volgden. Hierdoor wist je eigenlijk welk pad gevolgd zou worden. Dit vond ik erg prettig.

Een tikje minder Wilders-georiënteerde onderwerpen zou wel prettig zijn. Er zouden bijvoorbeeld ook andere voorbeelden uit het heden of dichtbije verleden kunnen worden gebruikt. Deze personen... Een tikje minder Wilders-georiënteerde onderwerpen zou wel prettig zijn. Er zouden bijvoorbeeld ook andere voorbeelden uit het heden of dichtbije verleden kunnen worden gebruikt. Deze personen hoeven niet per se voor de hand te liggen. Neem bijvoorbeeld een Mark Rutte, wiens taalgebruik eigenlijk helemaal niet zo vaak besproken wordt.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Ik denk dat ik het meeste heb geleerd van het hoorcollege van Maarten van Leeuwen over het taalgebruik van Wilders. In dit college werd, o.a. d.m.v. het taalgebruik van Wilders, aangetoond welke... Ik denk dat ik het meeste heb geleerd van het hoorcollege van Maarten van Leeuwen over het taalgebruik van Wilders. In dit college werd, o.a. d.m.v. het taalgebruik van Wilders, aangetoond welke rol formuleringen spelen in het overtuigen van mensen. Taalgebruik is een handige manier om mensen te beïnvloeden en het vormt daarmee een belangrijke rol in de retorica. Dit is in het college op een duidelijke wijze uitgelegd en het is als gevolg daarvan goed tot mij doorgedrongen.

Rebecca Bosch

Ik heb erg veel geleerd in vrij korte tijd. We hebben verscheidene aspecten behandeld, zoals Griekse filosofen tot theatertechnieken.

Ik vond het erg leuk dat het interactief was. Dat er ook met de hele groep over het onderwerp werd gesproken.

Tips:
Een syllabus erbij was prettig geweest. Ook zouden alle opdrachten in een keer kunnen worden gegeven samen met de planning.
Mijn laatste tip is om dan in de syllabus ook een lijst...
Tips:
Mijn laatste tip is om dan in de syllabus ook een lijst erin te zetten met extra onderzoeken/boeken die interessant kunnen zijn.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Van het speechen zelf, waar feedback op werd gegeven, aangezien je daar dan aan kon werken en zo een betere spreker kan worden.

Een zeer interessante, leerzame cursus, waarin je met mensen van hetzelfde intellectuele niveau werkt aan het verbeteren van een kunst/vermogen die niet goed aan bod komt in het Nederlandse... Een zeer interessante, leerzame cursus, waarin je met mensen van hetzelfde intellectuele niveau werkt aan het verbeteren van een kunst/vermogen die niet goed aan bod komt in het Nederlandse onderwijs. Bij de colleges van Landmark word je betrokken, waardoor je aandachtig meedoet en je denken wordt verruimd.

Meer werken aan de hand van praktische voorbeelden.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Het spreken in het openbaar is enorm verbeterd, simpelweg door de combinatie van praktische tips en het daadwerkelijk spreken.

Max Hulsebosch

Super gave colleges, waarin je écht leert beter te spreken. Nog elke dag maak ik gebruik van de vaardigheden van de colleges!

Colleges met humor, bekwame docenten die je elke keer weer trigeerde het beste uit jezelf te halen en nog een stapje beter te worden. De feedback op je speeches waren zeer nuttig.

Over het algemeen was alles meer dan prima verzorgd, maar misschien kunnen de leerlingen nog iets meer handvaten bieden qua theorie en voorbeelden, zodat er nog beter kan worden gekeken naar... Over het algemeen was alles meer dan prima verzorgd, maar misschien kunnen de leerlingen nog iets meer handvaten bieden qua theorie en voorbeelden, zodat er nog beter kan worden gekeken naar retorica in zijn totaliteit.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Vooral de delen dat je de theorie mocht toepassen in de praktijk. Vooral veel oefenen en de zeer bruikbare feedback waren zeer bruikbaar.

Ik vond het erg leuk en interessant.

Ik vond het goed dat niet alleen de docent aan het woord was, maar dat ook de leerlingen mee moesten denken. Ik vond het ook goed dat we zelf ook speeches konden houden.

Er zijn weinig verbeterpunten. Ik vond het wel jammer dat het tijdens schooltijd was, zodat ik soms meerdere uren school miste. Ook was het voor mij best ver reizen, namelijk langer dan de pre-class... Er zijn weinig verbeterpunten. Ik vond het wel jammer dat het tijdens schooltijd was, zodat ik soms meerdere uren school miste. Ook was het voor mij best ver reizen, namelijk langer dan de pre-class duurde. Dat waren voor mij wel twee dingen waarvan het leuk was geweest als die anders waren.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Ik heb het meest geleerd van het daadwerkelijk houden van de speeches. Vooral omdat ik vaak op school moet spreken en ik dit ook het nuttigste vond. Ik ga namelijk voor wat ik daar heb geleerd... Ik heb het meest geleerd van het daadwerkelijk houden van de speeches. Vooral omdat ik vaak op school moet spreken en ik dit ook het nuttigste vond. Ik ga namelijk voor wat ik daar heb geleerd meenemen voor de rest van mijn leven.

Elodie

Afgelopen weken waren heel leerzaam, leuk en gezellig. De colleges waren heel interessant en het onderwerp interesseerde me heel erg. Door de vele oefening heb ik ook echt het gevoel dat ik veel heb... Afgelopen weken waren heel leerzaam, leuk en gezellig. De colleges waren heel interessant en het onderwerp interesseerde me heel erg. Door de vele oefening heb ik ook echt het gevoel dat ik veel heb geleerd.

Het was heel fijn dat we ook oefenden met het geven en krijgen van feedback. Onze docent gaf interessante lessen over heel interessante onderwerpen (zo werd bijvoorbeeld soms ook filosofie erbij... Het was heel fijn dat we ook oefenden met het geven en krijgen van feedback. Onze docent gaf interessante lessen over heel interessante onderwerpen (zo werd bijvoorbeeld soms ook filosofie erbij betrokken).

Als verbeterpunt zou ik zeggen dat de onderwerpen voor de speeches iets gevarieerder mogen zijn. Ik vond het erg lang gaan over Geert Wilders, hoewel dit ook heel interessant was. Daarnaast was het... Als verbeterpunt zou ik zeggen dat de onderwerpen voor de speeches iets gevarieerder mogen zijn. Ik vond het erg lang gaan over Geert Wilders, hoewel dit ook heel interessant was. Daarnaast was het hoorcollege over Geert Wilders iets minder interessant en vond ik het persoonlijk iets minder goed aansluiten bij de cursus.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Van het schrijven van speeches. Ik heb zowel geleerd dat ik het heel leuk vind om te doen als hoe ik een goede en pakkende speech moet schrijven. Ik denk dat dit heel leerzaam en handig is voor de... Van het schrijven van speeches. Ik heb zowel geleerd dat ik het heel leuk vind om te doen als hoe ik een goede en pakkende speech moet schrijven. Ik denk dat dit heel leerzaam en handig is voor de toekomst.

Ik vond het een hele nuttige ervaring, waar ik mijn hele leven nog veel aan zal hebben.

Elke week speeches maken vond ik erg goed, dit zorgde ervoor dat je elke week verbeterpunten kreeg en ervaring opbouwde.

Ik zou het gastcollege over Geert Wilders niet hele interessant, de man die het gaf was wel heel aardig.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De speeches, door de feedback leerde je elke week wat je goed en minder goed deed, en dit kon je de week erna dan toepassen.

Ik vond het een oprecht leuke extra uitdaging naast school.

Zeer interessant, de twee uur vliegen voorbij. Je leert hier dingen voor het leven.

Het gastcollege was helaas iets minder interessant dan de overige colleges.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Zelf speeches schrijven en ook door de speeches van anderen te beoordelen leerde je de kunst van het spreken beter te gebruiken.

De Socrates cursusdag was naar mijn mening een groot succes

Duidelijke theorie die meteen in de praktijk wordt gebracht. Persoonlijke feedback. Goede sfeer in de hele groep, maar ook in de kleinere werkgroepjes.

door meerdere mensen sterke en zwakke punten laten beoordelen

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

De persoonlijke feedback op het spreken. Er werd gefocust op een verbeterpunt en omdat het er maar een was kon ik dit ook tijdens de cursusdag verbeteren.

Ik vond het erg leuk en interessant, heb veel dingen geleerd over argumentatie en speeches

Ja, de trainer was erg ervaren en wist alle puntjes goed te benadrukken

Geen idee, heb al heel veel geleerd

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Argumentatie, ik heb geleerd hoe een argument te geven en ik denk dat dit zeker nog van pas zal komen