Zeer ontevreden! De wijze waarop je als 'klant' behandeld wordt, is ronduit belachelijk en zeer disrespectvol!
Ongeveer 4 jaar terug met de opleiding begonnen en gelijk viel op dat het...
Ongeveer 4 jaar terug met de opleiding begonnen en gelijk viel op dat het contact moeizaam was en vaak lang duurde. Zo nu en dan flinke frustratiemomentjes omdat je docenten vrijwel altijd slecht kunt bereiken en verder slechts bij de klantenservice (die je eigenlijk nooit kunnen verder helpen, niet mogen doorverbinden met afdelingen die je wel verder kunnen helpen en dus kun je alsnog een mail sturen en gaat er weer ca. 2 weken overheen voor je hopelijk antwoord op je vraag hebt) terecht. Desondanks, omdat het mij zelf ook vaak allemaal wel lukte, flink door gebikkeld en inmiddels aan het afstuderen.
Dus 4 jaar en ca. €8500,00 excl. verplichte boeken (overigens zit alle verplichte vakliteratuur nu bij de opleiding inbegrepen en was dat bij mij zeker niet, nog veel boeken aan moeten schaffen... maar dat terzijde) later, ben ik nu aan het afstudeertraject begonnen.
Nu loop ik voor het eerst (!!) echt tegen een probleem aan, waar ik zelf gewoonweg niet uit kom. Het afstudeeronderzoek levert even wat problemen op (ook niet vreemd overigens, dit mag ook best een moeilijk iets zijn, niet voor niks het afstudeeronderzoek) en kom ik met de feedback van de afstudeerbegeleidster van de LOI niet veel verder. Wij kijken, vermoed ik, allebei verschillend tegen dingen aan. Ondertussen ben ik dus al vanaf begin februari bezig met het onderzoek, heb ik iedereen (schooldirecteur, stagecoördinator op school, bovenbouwcoördinator, groepsleerkracht, 2 buitenlandse organisaties en een bedrijf dat mogelijk wil investeren in het project) enthousiast voor mijn onderzoek en project, maar nog altijd geen goedkeuring van de LOI.
Om dit snel af te kunnen stemmen, wil ik een telefonisch of Skype gesprek met mij afstudeerBEGELEIDSTER zodat zij mij kan BEGELEIDEN in het onderzoek, wij de neuzen de zelfde kant op kunnen krijgen en ik aan alle betrokkenen kan laten weten hoe nu verder. Omdat ik mijn begeleidster nog NOOIT gesproken heb en slechts feedback heb gekregen waar ik niet verder mee kom, heb ik geen andere manier dan contact op te nemen via de Campus van de LOI (vragen over de leerstof). Dit heb ik dan ook gedaan...
Schetst mijn verbazing dat ik enkele dagen later van het Bureau Stage - Afstuderen het volgende bericht krijg:
Geachte heer Winters,
In de volgende fase van uw afstudeeronderzoek (het onderzoeksplan) zal er telefonisch contact plaatsvinden tussen u en uw afstudeerbegeleider. Indien u in de tussentijd vragen voor uw afstudeerbegeleider heeft, kunt u deze stellen via vragen over de leerstof. Wij zullen uw vragen in dat geval naar uw afstudeerbegeleider doorsturen.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Afdeling Stage Afstuderen
Mijn verzoek heb ik dus op de wijze ingestuurd welke in reactie op mijn verzoek wordt voorgesteld...
Het probleem is dus, dat ik het onderzoeksplan nog helemaal niet kan inzenden omdat ik de toestemming van het vorige onderdeel nog niet heb en daar dus niet verder kom! En deze vragen kan ik dus niet digitaal stellen, omdat ik even de koppen bij elkaar wil steken om te kijken of mijn idee haalbaar gaat zijn en hoe ik de 'praktijkprobleemomschrijving' dan WEL een goede invulling kan geven. Dit werkt niet via tekst, want daar gaat eerst weer 14 dagen overheen en hoogstwaarschijnlijk is het dan nog niet duidelijk... Hier kan ik toch niet mee aankomen bij alle betrokken partijen, echt een aanfluiting!
Na bovenstaand bericht van de LOI maar weer met de klantenservice gebeld. Daar werd door (overigens heel vriendelijk en netjes!) de medewerkster contact gezocht met het stagebureau en werd ik gewoon weer afgewimpeld met dezelfde mededeling! De medewerkster kan hier uiteraard niets aan doen, denk ik, maar ik word niet geholpen! Ik heb het haar zo goed mogelijk uitgelegd en zij heeft het verzoek wederom bij het stagebureau neergelegd (ditmaal per interne e-mail of iets dergelijks, want de afdeling stagebureau was (toevallig?) net aan het luchen... Ik zou uiterlijk vandaag bericht krijgen! Ik kreeg vandaag ook bericht, namelijk een geautomatiseerd bericht dat het helaas niet gelukt is om binnen de beloofde tijd te antwoorden...
Werkelijk waar, is het zo moeilijk om mij gewoon in contact te brengen met mijn afstudeerBEGELEIDSTER? Wiens taak het volgens mij is om mij bij dit traject te BEGELEIDEN!
Een investering van ca. €10.000 (met alle extra boeken erbij) en ik heb voor de eerste keer een echte hulpvraag en deze wordt gewoonweg niet gehoord!!
En dan pretendeert de LOI, en ik citeer rechtstreeks van de website van de LOI op de pagina van de PABO: "...en kunt eventuele vragen altijd stellen. Maar daarmee houdt de begeleiding niet op. Zo is het mogelijk om te skypen met je begeleider, docent of coach...". Nou... Niet dus!!
Dit bovenstaande is slechts 1 ding, dan heb ik het nog niet eens over de lange wachttijden aan de telefoon (zijn deze kosten ook terug te halen?!?... 20+ minuten in de wacht en vervolgens afgewimpeld worden? Als dat nou 1x gebeurde en verder niet, maar dat gebeurt regelmatig!), de trage afhandeling van vragen per e-mail, de onduidelijkheid van sommige opdrachten, af en toe vreemde beoordelingsmodellen van toetsen en alle andere klachten die op deze site beschreven staan. Ook deze klachten zijn, zonder uitzondering, zeer herkenbaar!!
Zeer onprofessioneel hoe er met studenten wordt omgegaan, zodra het geld in het laatje is, mag je het allemaal zelf lekker uitzoeken!
Beste Danny,
Beste Danny,
Wat vervelend om te lezen dat je de start van je afstudeerfase niet verloopt zoals je had verwacht. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je na vier jaar studeren heel graag wilt beginnen met je onderzoek, zeker als je stageplek hierover zo enthousiast is.
Je afstudeerdocent heeft je in principe gerichte feedback gegeven, maar ik begrijp dat je graag telefonisch wilt sparren met de docent. Een afstudeeronderzoek is natuurlijk niet niks. Je hebt inderdaad netjes via ‘Vragen over de leerstof’ contact gezocht met de docent met jouw verzoek. De reactie die je hierop hebt ontvangen van de afdeling Stage & Afstuderen was informatief bedoeld en zeker geen afwijzing van je verzoek. Ik heb daarom opnieuw contact gezocht met deze afdeling en kan je laten weten dat zij de afstudeerdocent vragen om telefonisch contact met je op te nemen. Ik verwacht dat dit begin volgende week gebeurt. We houden dit voor je in de gaten.
Ik hoop dat je op deze manier je opdracht kunt aanscherpen en snel van start kunt met je afstudeerfase. Wanneer je vragen hebt, verneem ik dit graag van je.
Anne, LOI Webcare