Hartelijk dank voor je uitgebreide review.
Aangezien het redelijk wat punten zijn zou ik daar graag met jou telefonisch over willen sparren.
Ben je eventueel bereid een...
Hartelijk dank voor je uitgebreide review.
Ben je eventueel bereid een open dialoog met ons aan te gaan over de punten in je review?
Zo ja, verneem ik dat graag. Je kunt eventueel een dag en tijdbestek aangeven in een e-mailbericht naar webcare@loi.nl met de mogelijke dagen en tijden waarop je telefonisch beschikbaar bent. Voor de volledigheid wil ik je verzoeken het telefoonnummer aan het bericht toe te voegen, zodat we zeker zijn het juiste nummer te hebben.
Ik verneem het graag. Alvast bedankt!
Thirza
LOI Webcare
------------------------------------------------------------------------------
Hartelijk dank voor je uitgebreide review.
Ik heb begrepen van mijn collega van de klantenservice die je vanochtend hebt gesproken dat je alleen na 17.30 te bereiken bent. Helaas zijn wij dan niet meer aanwezig. Ik zal je bericht derhalve via deze weg alvast beantwoorden.
Voor de overzichtelijkheid zal ik jouw bericht puntsgewijs beantwoorden.
Als allereerst vind ik het heel fijn om te vernemen dat je tevreden bent over je docenten en examenlocaties. Dat is altijd goed om te horen!
Ik vind het spijtig om te lezen dat je je geremd voelt in je studievoortgang. Dit is uiteraard niet onze intentie. De verwerking van resultaten gebeurt automatisch. Enkel bij extern behaalde resultaten kan het voorkomen dat je zelf de uitslagbrief moet aanleveren of dat de verwerking van het resultaat langer duurt doordat we de uitslag moeten afwachten vanuit de externe instantie. In jouw huidige opleiding zijn alle resultaten automatisch verwerkt en bij jouw examens is dat allen binnen het gestelde termijn geweest. Heb je wellicht een voorbeeld waarbij dit mis is gegaan?
Je geeft aan dat je fouten hebt geconstateerd in de lesstof. Ik heb de correspondentie met jou vanuit jouw huidige e-mailadres gecontroleerd, maar ik kan geen berichtgevingen achterhalen waarin dit kenbaar is gemaakt aan de klantenservice. Heb je dit wellicht via je docent kenbaar gemaakt? Mocht je inderdaad fouten geconstateerd hebben in je lesstof, vernemen wij dat uiteraard graag zodat hierin verbeteringen gemaakt kunnen worden.
Je kunt je bevindingen altijd kenbaar maken aan je docent van de module waar het om gaat. De docent kan jou van het correcte antwoord voorzien en de verbeteringen aan zijn/haar contactpersoon bij de LOI doorgeven. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, wil ik je verzoeken dat alsnog te doen. Ons lesmateriaal gaat door meerdere controles maar dit betreft ook mensenwerk waarbij er fouten gemaakt kunnen worden. Wanneer iets onjuist is of beter kan, horen we dat natuurlijk graag zodat we de benodigde stappen kunnen ondernemen om het te verbeteren.
Met betrekking tot onze klantenservice zie ik dat bijna alle vragen die je aan onze klantenservice telefonisch gesteld hebt direct zijn beantwoord. Je hebt daarentegen ook telefonisch vragen gesteld over je vrijstellingsverzoek aan onze klantenservice. Deze vragen kunnen helaas niet direct door de klantenservice beantwoordt worden, omdat een vrijstellingsverzoek te allen tijde door de Vrijstellingscommissie wordt beoordeeld. Wanneer er vragen over een vrijstellingsverzoek zijn kan de klantenservice enkel informatie inwinnen bij de Vrijstellingscommissie en dat vervolgens aan jou terugkoppelen. De Vrijstellingscommissie houdt jou normaliter op de hoogte over de status van het verzoek. De klantenservice heeft helaas geen direct zicht op de inhoud van een vrijstellingsverzoek of beoordeling en kunnen derhalve dergelijke vragen niet direct beantwoorden.
Je geeft aan dat de overgang naar het tweede jaar voor meerdere studenten 2 maanden duurt. Dit is niet juist. Je volgt bij ons de opleiding Longfunctieanalist. Voor de overgang naar het tweede leerjaar zijn er toelatingseisen gesteld door de Stichting Beroepsopleiding Longfunctieanalisten. Om toegelaten te mogen worden naar het tweede leerjaar dien je in het bezit te zijn van het certificaat Praktijk I. Dit is een vereiste wat niet door de LOI is gesteld maar door de stichting, waar ook wij ons aan moeten houden. Cursisten kunnen na afronding van Praktijk I de aanvraag doen voor het tweede leerjaar. Wanneer de cursist aan alle eisen voldoet, wordt het leerjaar binnen 10 werkdagen toegevoegd. Uit de gegevens kan ik opmaken dat je ten tijde van je review op je laatste beoordeling wachtte waarop je vervolgens toelaatbaar zou zijn voor het tweede leerjaar. Die beoordeling is inmiddels binnen en je tweede leerjaar is toegevoegd. Vanwege de toelatingseisen die gelden is het helaas niet toegestaan het tweede jaar eerder toegevoegd te krijgen. Het is helaas niet aan ons om te beslissen of deze regeling aangepast wordt, dit zou je wel bij de stichting BLA aan kunnen kaarten ter verbetering.
Je daaropvolgende punt begrijp ik helaas niet helemaal. Ik kan uit de correspondentie niet opmaken dat het praktijkopleidersboek niet is gezonden. Voor de ontvangst van het boek is het inderdaad wel zo dat er een praktijkovereenkomst ingediend moet worden. Wanneer deze is goedgekeurd, wordt de ondertekende overeenkomst naar het bedrijf gezonden tezamen met de opleidingsboeken. Je geeft daarbij aan dat je hem pas ontvangen hebt na een jaar, in jaar 2, echter, ben je in mei 2017 begonnen met de opleiding en is het tweede leerjaar afgelopen week voor je toegankelijk gemaakt. Kun je nader specificeren wat je hier bedoelt?
Het is inderdaad spijtig dat jouw diploma van je vorige opleiding destijds kwijt is geraakt in de post. Wij maken gebruik van een reguliere nationale bezorgdienst en wanneer post bij ons de deur heeft verlaten hebben wij helaas geen verdere invloed meer op de levering. Ik kan wel achterhalen dat de eerste zending op 3 december 2015 is gedaan. Op 2 januari 2016 had je kenbaar gemaakt hem nog steeds niet ontvangen te hebben. Daaropvolgend is het diploma opnieuw aangemaakt en aangetekend aan jou gezonden op 8 januari. Wij hebben ons best gedaan om naar aanleiding van jouw melding direct actie te ondernemen.
Je geeft aan dat je aan het eind van ieder jaar je diploma’s opnieuw dient aan te leveren. Dit is niet juist. Graag verneem ik van jou waar je dit hebt gelezen of van wie je dit hebt vernomen. Enkel voor de toelating tot het tweede leerjaar van jouw opleiding gelden er eisen. Wanneer er aan die toelatingseisen is voldaan worden het tweede en derde leerjaar toegevoegd aan jouw vakkenpakket. Hiervoor dien je enkel de aanvraag in te dienen per e-mail. Er zijn geen verdere documenten nodig. Uiteraard dient er bij aanvang van een opleiding, wanneer er toelatingseisen gelden, wel documenten aangeleverd te worden aan de Toelatingscommissie.
Je laatste punt zoek ik graag nader voor je uit. Je hebt uitgelegd dat het is voorgekomen dat meerdere docenten door een fout van ons op een verkeerde locatie stonden. Je hebt dit zelf ervaren begrijp ik. Graag verneem ik meer informatie hierover. Jouw huidige en voorgaande opleiding waren namelijk geen klassikale opleidingen. Met betrekking tot de contactdagen van jouw opleiding kan ik achterhalen dat er een lesdag is verplaatst wegens ziekte van je docent, maar iets anders kan ik niet achterhalen.
De contactdagen van het eerste jaar van jouw huidige opleiding vinden, op één na, allen plaats in Leiderdorp. Bedoelde je dat het wellicht bij een van deze contactdagen is misgegaan? Zo ja, verneem ik graag welke. Uit de correspondentie kan ik niet opmaken dat dit probleem is voorgekomen bij jou. Ik doe hier graag nader onderzoek naar. Om dat te kunnen doen ontvang ik graag meer informatie.
Ik hoop je hiermee van meer informatie te hebben voorzien en enige onduidelijkheid bij je heb kunnen wegnemen. Ik wil je verzoeken de aanvullende informatie eventueel te sturen naar webcare@loi.nl zodat ik je verder kan helpen. Een alternatieve optie is om ons een privébericht te sturen via Facebook Messenger, dit is echter alleen mogelijk indien je ook een Facebook-profiel bezit.
Ik verneem het graag.
Alvast bedankt!