Dat je bij LOI flexibel kunt studeren, is natuurlijk ideaal, maar dat kan bij meerdere aanbieders. De online leeromgeving, ofwel de campus is in de basis erg handig en goed. De klantenservice is echter vrijwel altijd telefonisch onbereikbaar, per e-mail duurt het meerdere weken tot je een reactie krijgt en vaak is dit een standaard reactie waar je nog niets mee kunt. Als je opdrachten voor "feedback" inlevert, krijg je geen feedback, maar wordt het nagekeken aan de hand van een antwoordmodel dat vaak fouten bevat of niet up-to-date is. Je moet dan zelf vragen naar uitleg en dan ben je weer weken verder, niet wetende of je het nu echt fout hebt gedaan of dat het antwoordblad niet klopt. Compleet onbetrouwbaar dus en echt feedback kun je het niet noemen, want het zijn vaak zzp-ers die vanuit huis alles nakijken met als enige kennis dat antwoordenblad.
Dan zijn er nog de "technische problemen", waardoor je soms meerdere dagen niet kunt inloggen op de online leeromgeving, waarover overigens vanuit LOI niet gecommuniceerd wordt. En als je een examen moet doen bij de Associatie, succes met achterhalen welk examen je moet doen. Voorbeeld van mijn opleiding: Ik doe de opleiding HBO Financieel Specialist Jaarrekening, een onderdeel van SPD Bedrijfsadministratie. Een module hiervan is Belastingrecht. Als ik naar de Associatie ga, wordt er niet gesproken van HBO Financieel Specialist Jaarrekening en niet van SPD Bedrijfsadministratie. Nee, je moet dan kiezen voor een VBA examen, genaamd Belastingrecht Niveau 6. En hoe ik dit weet? Door een oefenexamen te downloaden en te kijken of dit overeenkomt met de stof die ik geleerd heb. LOI heeft er niets over staan en de Associatie niet en de LOI reageert nergens op. Kortom, je moet een examen aanklikken én vooruit betalen à € 200,- en maar hopen dat het de juiste is.
Al met al, de enige voordelen / goede punten van een opleiding of cursus bij LOI, zijn de dingen waar zij zelf vrijwel geen werk aan hebben of geen invloed op hebben. Alles waar personeel of input van LOI aan te pas moet komen, daar wordt gigantisch mee gefaald. En vergeet niet dat ik daar in mijn geval meer dan € 3000,- voor moet betalen.