Monique
HBO pathologie en farmacologie
Ervaringen LOI
Studie gedaan in eigen tempo, niet klassikaal.
Positief is dat -men in eigen tempo stof kan doornemen;
-huiswerkopdrachten snel nagekeken zijn.
Positief is dat -men in eigen tempo stof kan doornemen;
-huiswerkopdrachten snel nagekeken zijn.
-uitslag na 3 dagen bekend is.
Negatief is dat -de nadruk teveel op pathologie wordt gelegd, zowel in studie als op het examen.; jammer, want het was mij vooral te doen om de farmacologie
-het gedeeltje farmacologie was een opsomming van geneesmiddelen met hun werking, bijwerking, aangrijppunt, indicatie, contra-indicatie...in mijn ogen onmogelijk te leren en absoluut niet zinvol. Deze info zoek je op. Ik had verwacht dat bepaalde medicijn(groepen) er uitgelicht zouden worden en daar diep op in werd gegaan. Dan steek je er wat van op. Maar helaas.
-de huiswerkopdrachten waren snel nagekeken maar bij een foutief antwoord kreeg je niet te horen wat het goede antwoord zou moeten zijn. Ook niet als je het echt niet wist en er specifiek om vroeg. Waar zit hier het leermoment?
-ik vond het erg veel stof, zou dit niemand aanraden om het zelf te doen. Zou nu voor klassikale variant gaan, dan hoor je meteen wat van belang is en wat niet.
-examen werd afgenomen op /door Lamark. Prima. Maar een witte tafel, een wit toetsenbord en een witte computer...ik werd gewoon sneeuwblind. Klinkt misschien raar, maar als je wat ouder bent, is dit een heel nare omgeving.
-i.v.m. het beperkte zinvolle gedeelte van de farmacologie zou ik deze opleiding niet aanraden.
-ik mis boeken. Nu heb ik over enkele maanden niets meer, alles staat op de computer en je bent maar een jaar gemachtigd. Vanuit een boek leren vind ik een stuk prettiger, uren op een beeldscherm zitten turen vind ik vreselijk. Bovendien vind ik zelf boeken zeer waardevol, je hebt meteen een naslagwerk. Ook het certificaat moet je zelf uitprinten, alsof het niks bijzonders is. Voor mij was deze studie een uitdaging en ik ben er dan ook trots op deze gehaald te hebben. Voor de kosten van deze studie zouden boeken en een opgestuurd certificaat zeker op zijn plaats zijn.
Reactie LOI:
Beste Monique,
Bedankt voor je opbouwende feedback en wat spijtig om te lezen dat je niet geheel tevreden bent met je opleiding.
Het kan kloppen dat we veel lesmateriaal nu digitaal...
Beste Monique,
Het kan kloppen dat we veel lesmateriaal nu digitaal aanbieden en niet meer Hardcopy. Dit is zo bepaald, omdat wij milieubewuster en groener ons lesmateriaal willen aanbieden. Ik kan echter begrijpen dat u leren met een hardcopy boek fijner vind, hierdoor hebben studenten zelf de keuze om het lesmateriaal uit te printen.
Ik zal je feedback zeker doorsturen naar onze studieleiding. Zij kunnen uw feedback gebruiken te innovatie van de opleiding.
Ik wens je nog veel succes in de verdere toekomst.
Ian. LOI Webcare.