Reis
Reisadvies
7.8/10
Kwaliteit van het reisvoorstel

Robert

Heerlijke vakantie gehad in een prachtige omgeving.

Sterke punten tijdens het verblijf

De meeste hotels en motels waren voor het budget goed tot zeer goed. We waren met jongere kinderen (11 en 8) en dan is een zwembad en goede WiFi toch belangrijk. Dat was meestal dik in orde. Ook... De meeste hotels en motels waren voor het budget goed tot zeer goed. We waren met jongere kinderen (11 en 8) en dan is een zwembad en goede WiFi toch belangrijk. Dat was meestal dik in orde. Ook voldoende afwisseling. Van degelijke / prima "best westerns" tot een zeer sfeervol hotel als de "Middleburry inn". De reisbeschrijving was een erg fijne aanvulling op de lonely planet die we bij hadden.

Wellicht de mogelijkheid vooraf uitjes te boeken? Zoals whalewatching. Zelf regelen gaat natuurlijk ook, maar de optie is soms wel handig.

Erika Timmer

Wij hebben een supervakantie in Amerika/Canada gehad. Vanaf dag 1 hebben wij een vol programma gevolgd om zoveel mogelijk te kunnen zien van Amerika/Canada. Zowel de hostess met al haar kennis, als... Wij hebben een supervakantie in Amerika/Canada gehad. Vanaf dag 1 hebben wij een vol programma gevolgd om zoveel mogelijk te kunnen zien van Amerika/Canada. Zowel de hostess met al haar kennis, als de chauffeur met z'n fijne bus hebben alles in werking gesteld om ons zoveel mogelijk te laten genieten.

Sterke punten tijdens het verblijf

1). Wij vonden de hotels heel goed, niet verwacht dus iedere wisseling weer een aangename verassing na een lange dag in de bus zitten. Heerlijke mogelijkheid om weer goed bij te komen voor de... 1). Wij vonden de hotels heel goed, niet verwacht dus iedere wisseling weer een aangename verassing na een lange dag in de bus zitten. Heerlijke mogelijkheid om weer goed bij te komen voor de volgende dag. Er was ook een vlotte doorstroming bij aankomst in de hotels omdat alle namen al waren doorgegeven en de sleutelkaarten al op naam en kamer klaarlagen.
2).De gids (Martineke) was perfect! Had al haar zaakjes goed voor elkaar. Wist in elke stad de adresjes om te stoppen voor een bezienswaardigheid of lunch. Was ook flexibel als de situatie daarom vroeg.

1). Wij vonden de informatie vooraf over de start van de rondreis en de naam van de gids te summier(niets!). Het gaf wat onzekerheid en dit was in onze optiek heel makkelijk weg te nemen.
2)....
2). Wij vonden het met name voor de buschauffeur erg lange werkdagen, in Nederland zou dit niet eens mogen.
3). Wij vonden de kosten van de oppositionele tours best prijzig, dit kwam er allemaal nog bij en heeft al met al deze vakantie duur gemaakt.
4). Het verhaal over de fooien/tips vonden wij vreemd. Vooral de manier waarop er uitgelegd werd dat je in principe steelt van iedere werknemer in Amerika als je hieraan niet meedoet. Als dit zo is vinden wij dat je dit vooraf nog beter moet beschrijven bij de reisinfo.
5). Ik vind deze mail met de vraag om mee te doen aan de enquete een mooie afronding van deze reis met NBBS maar had het ook kunnen waarderen als er op de dag van terugkomst een welkomskaartje o.i.d. op ons adres was gekomen.

Reactie NBBS Reizen:

Hartelijk bedankt voor uw uitgebreide feedback. Wat fijn om te horen dat u zo van uw reis heeft genoten. De aandachtspunten die u noemt houden wij in gedachten. Wat betreft het kaartje bij... Hartelijk bedankt voor uw uitgebreide feedback. Wat fijn om te horen dat u zo van uw reis heeft genoten. De aandachtspunten die u noemt houden wij in gedachten. Wat betreft het kaartje bij thuiskomst delen wij uw mening. In de toekomst gaan wij deze kaartjes versturen. Met vriendelijke groet, het team van NBBS Reizen

Geert ligtenberg

Fijn, mooi land , super mooie natuur , zeer vriendelijke mensen , relaxte sfeer ga zo weer terug .

Sterke punten tijdens het verblijf

reis was goed uit gebalanceerd opgebouwd qua reis tijden , rustpunten afwisseling .

De accommodatie van Sarapiqui vonden wij het minste een kleine voldoende de rest goed tot zeer goed.

Bij de auto verhuur word je behoorlijk bang gemaakt waardoor je automatisch voor de dure extra verzekering gaat .

Terwijl het verkeer en de veiligheid in Costa rica gewoon goed is en...

Terwijl het verkeer en de veiligheid in Costa rica gewoon goed is en die dure verzekering overbodig .

Goede ondersteuning bij het boeken.

Sterke punten tijdens het verblijf

Ik vond de map met mogelijke dingen om te doen erg prettig. (Wel veelal gericht op kleine kinderen en volwassenen, terwijl wij pubers bij hadden.)

Goede ondersteuning bij het boeken.

Saskia Koehler

We hebben een waanzinnige roadtrip door oost Amerika gemaakt!

Esther Witkamp

Wij hebben het als een gaaf avontuur ervaren. Alles verliep prima. Maar achteraf gezien is 12 dagen echt te kort. Prijstechnisch is deze reis aantrekkelijk, daarom konden wij deze reis ook maken.... Wij hebben het als een gaaf avontuur ervaren. Alles verliep prima. Maar achteraf gezien is 12 dagen echt te kort. Prijstechnisch is deze reis aantrekkelijk, daarom konden wij deze reis ook maken. Maar wij zijn van mening dat je meer tijd nodig hebt om Florida echt goed te kunnen zien.

Sterke punten tijdens het verblijf

Het personeel in Florida City was zeer vriendelijk en heeft ons met routebeschrijvingen geholpen de weg naar Naples airport te vinden. ( navigatie was kapot gegaan ). Naples was erg leuk, vooral... Het personeel in Florida City was zeer vriendelijk en heeft ons met routebeschrijvingen geholpen de weg naar Naples airport te vinden. ( navigatie was kapot gegaan ). Naples was erg leuk, vooral de kleinschalige accommodatie. Bij de pier Dolfijnen gezien.

Het hotel in Orlando was echt minder. Een overstroming in het toilet midden in de nacht. Het werd wel verholpen maar we lazen op de bevindingen dat men hier vaker last van heeft. Wij vonden St... Het hotel in Orlando was echt minder. Een overstroming in het toilet midden in de nacht. Het werd wel verholpen maar we lazen op de bevindingen dat men hier vaker last van heeft. Wij vonden St Petersburg wat tegenvallen. Het verhaal hierover gaf een gezellig beeld van een stad met een goed te overzien centrum. Wij vonden het geen kern hebben en het stikte er van de zwervers/junks

Rob Mooiman

De meeste zaken waren goed geregeld vlucht auto hotels en excursies

Wij hadden een aantal aanmerkingen en die zijn niet helemaal opgelost dat was jammer.

Fantastisch ! Pluim voor Joyce van den Heuvel ;-)

Sterke punten tijdens het verblijf

Alles voldeed aan de verwachtingen. Goede middenklasse hotels, gunstige vliegtijden en vooraf goed geïnformeerd over de gebruiken in de U.S.

Zou het niet weten....

Paulus Pieter Veldhuis

Geweldig!

Locaties van de hotels

De route van San Christobal naar Palanque, de Mex199, is een prachtige route door een mooi landschap. Echter kun je hier bijna niet van genieten door de extreem veel "topes", wegwerken en... De route van San Christobal naar Palanque, de Mex199, is een prachtige route door een mooi landschap. Echter kun je hier bijna niet van genieten door de extreem veel "topes", wegwerken en onvriendelijke blokkades van locals. Van wegwerken en "topes" kun je weinig doen maar de blokkades zijn er dagelijks, ze zijn er al een paar jaar, komen onvriendelijk en dwingend over. Wij hebben deze dag als heel onplezierig ervaren en geven dan ook de tip om deze dag/route tegen het licht te houden. Locals adviseren de route via Villahermosa, het is een paar uur langer rijden maar is tenminste opstakelvrij. Verder een superreis, goede hotels en locaties!!

Reactie NBBS Reizen:

Hartelijk bedankt voor de feedback over uw rondreis door Mexico. Wat fijn om te horen dat u zo enthousiast bent over dit mooie land! Dank ook voor uw tip over de MEX199. Topes zijn al iets om... Hartelijk bedankt voor de feedback over uw rondreis door Mexico. Wat fijn om te horen dat u zo enthousiast bent over dit mooie land! Dank ook voor uw tip over de MEX199. Topes zijn al iets om rekening mee te houden in Mexico, maar zijn goed te accepteren omdat ze de verkeersveiligheid bevorderen. De blokkades vormen echter een ongewenst obstakel. Wij gaan in overleg met onze partner in Mexico om te kijken of we de alternatieve route in de reisbeschrijving kunnen opnemen. Met vriendelijke groet, het team van NBBS Reizen