NCZ

Wat vond u van het Congres Cliëntenraden?
7.8/10
Sloot het congres aan bij uw verwachtingen?
7.4/10
Wat vond u van de deskundigheid van de sprekers?
8.2/10
Wat vond u van de presentatie van de dagvoorzitter?
7.8/10

De Zorgspecialist , Santpoort Noord

Pas lid van de Clientele Raad van de " De Zorgspecialist " in Santpoort Noord
Derhalve nog weinig ervaring,doch de eerste indruk na het Symposium
in Soest is positief'

Heeft u verbeterpunten of tips?

De gespreksleider moet twee hulpen hebben met microphoon in de hand om snelle Betere uitleg over de verdeling over Nederland en verschil tussen grote en kleine Clientele Raad.
De gespreksleider moet twee hulpen hebben met microphoon in de hand om snelle
communicatie met de zaal mogelijk te maken zonder over het snoer te stuikelen.

Reactie NCZ:

Dank u wel voor uw feedback. Wij zijn ons er zeker van bewust dat er veel ongemakken waren op de locatie, m.b.t. het geluid en de techniek en t.a.v. de catering. Wij hebben u een mail gestuurd met... Dank u wel voor uw feedback. Wij zijn ons er zeker van bewust dat er veel ongemakken waren op de locatie, m.b.t. het geluid en de techniek en t.a.v. de catering. Wij hebben u een mail gestuurd met daarin onze excuses, onze leerpunten, de dingen die wij een volgende keer zeker anders zullen doen en het aanbod om ter compensatie voor het ongemak gebruik te maken van een gratis workshop over de medezeggenschap, de Wmcz of een ander aanverwant onderwerp. Ik hoop hiermee voldoende op uw reactie te hebben gereageerd. Mocht u nog de behoefte hebben hier verder over te spreken, dan kunt u ons ten alle tijden bellen of mailen! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics.

Het 'bedrijf' presenteert zich wel als netwerk, maar organiseert vooral trainingen en cursussen, waarbij netwerkcontacten bijproduct kunnen zijn. Mijn ervaring is dan ook geen netwerkervaring, maar... Het 'bedrijf' presenteert zich wel als netwerk, maar organiseert vooral trainingen en cursussen, waarbij netwerkcontacten bijproduct kunnen zijn. Mijn ervaring is dan ook geen netwerkervaring, maar een training- of cursuservaring.

Heeft u verbeterpunten of tips?

Alleen de bijdrage van Lineke Verkooijen betrof duidelijk de titel van het symposium. Die titel wekte andere verwachtingen dan gerealiseerd bleken te worden.
Het deelnemersgeld bij...
Het deelnemersgeld bij NCZ-trainingen en -cursussen is niet gering. Verbeterpunt of tip daarom daarom, ook gezien eerdere ervaringen: Helderder aangeven welke waar kan worden verwacht voor het geld.
Ook het budget van zorginstellingen en de tijd van zorgmedewerkers is immers kostbaar.

Reactie NCZ:

Dank u wel voor uw feedback. V.w.b. uw reactie op ons ‘netwerk’ wil ik u graag het volgende laten weten: NCZ verbindt, bevordert en behartigt. Verbinden doen wij o.a. door netwerkbijeenkomsten. In... Dank u wel voor uw feedback. V.w.b. uw reactie op ons ‘netwerk’ wil ik u graag het volgende laten weten: NCZ verbindt, bevordert en behartigt. Verbinden doen wij o.a. door netwerkbijeenkomsten. In 2019 zullen wij 85! Gratis netwerkbijeenkomsten in 17 regio’s organiseren! Bevorderen doen wij met onze ‘academie’ met cursussen, workshops, themabijeenkomsten, symposia, intervisie, adviezen, e-learning etc. Hier kent u ons vooral van, dat is goed om te lezen! Behartigen doen wij door te lobbyen bij stakeholders en bij Overheid en Politiek, voor betere rechten en plichten voor cliëntenraden. V.w.b. de presentaties van deze dag hebben wij het gevoel er alles aan te hebben gedaan om de inhoud van te voren zo duidelijk mogelijk bekend te maken. Wij hebben in de omschrijving getracht duidelijk te maken dat de titel ‘van Inspraak naar Invloed’ zo breed mogelijk moest worden geïnterpreteerd en niet alleen op de medezeggenschap toezag maar vooral op ‘Patiëntenrecht’ in het algemeen en de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het bijzonder. De dag invulling was verdeeld in deels theorie (regel en wetgeving, door de jurist), praktijk (de voorzitter CCR met zijn visie op medezeggenschap) en directe ervaringsverhalen van patiënten (Désirée Hairwassers over hoe zij invloed heeft gehad op een foute diagnose en Jan Vesseur over het belang van inzage in het medische dossier). Wij hebben het programma gedeeld via meerdere nieuwsbrieven evenals wijzigingen op het programma. Ook hebben wij enkele dagen van te voren het definitieve programma per mail aan alle deelnemers verstuurd. Wij hebben iedere spreker van te voren geïnterviewd over zijn/haar presentatie en dit via onze nieuwsbrief met u gedeeld en op onze website geplaatst: https://ncz.nl/training/8-november-2018-symposium-van-inspraak-naar-invloed/ Het spijt ons dat ondanks onze bedoeling het programma en de inhoud van te voren zo duidelijk mogelijk te maken, dit bij u niet gelukt is. En dat daardoor de dag niet aan uw verwachtingen heeft voldaan. Wij hebben u een mail gestuurd met daarin onze excuses en het voorstel ter compensatie een gratis workshop te geven over de medezeggenschap, de Wmcz of een aanverwant onderwerp. V.w.b. uw reactie over de prijs van het symposium in het bijzonder en de prijzen van onze trainingen in het algemeen; wij werken met (door)ontwikkeld lesmateriaal, gecertificeerde trainers en deskundige sprekers; hier is een prijs aan verbonden. Onze prijzen zijn kostendekkend. Als u hier meer over wilt weten sta ik u natuurlijk graag te woord. Ik hoop hiermee voldoende op uw reactie te hebben gereageerd. U kunt mij gerust bellen of mailen! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics.

Dit 'bedrijf' presenteert zich als 'netwerk', maar organiseert voornamelijk trainingen en cursussen, waarbij netwerkcontacten bijproduct kúnnen zijn.

Heeft u verbeterpunten of tips?

Bij het symposium 'Van inspraak naar invloed' betrof eigenlijk alleen de bijdrage van Lineke Verkooijen duidelijk dit thema. Verbeterpunt of tip daarom, ook gezien eerdere ervaringen met het NCZ:... Bij het symposium 'Van inspraak naar invloed' betrof eigenlijk alleen de bijdrage van Lineke Verkooijen duidelijk dit thema. Verbeterpunt of tip daarom, ook gezien eerdere ervaringen met het NCZ: Beschrijf in de aankondiging van de training of cursus duidelijk welke waar kan worden verwacht voor welke investering aan geld en tijd. Ook het geld van zorginstellingen en de tijd van zorgmedewerkers wil immers een bestemming krijgen die goed verantwoord kan worden. En het inschrijfgeld voor NCZ-trainingen of cursussen is niet gering.

Reactie NCZ:

Dank u wel voor uw feedback. V.w.b. de presentaties van deze dag hebben wij het gevoel er alles aan te hebben gedaan om de inhoud van te voren zo duidelijk mogelijk bekend te maken. Wij hebben in de... Dank u wel voor uw feedback. V.w.b. de presentaties van deze dag hebben wij het gevoel er alles aan te hebben gedaan om de inhoud van te voren zo duidelijk mogelijk bekend te maken. Wij hebben in de omschrijving getracht duidelijk te maken dat de titel ‘van Inspraak naar Invloed’ zo breed mogelijk moest worden geïnterpreteerd en niet alleen op de medezeggenschap toezag maar vooral op ‘Patiëntenrecht’ in het algemeen en de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het bijzonder. De dag invulling was verdeeld in deels theorie (regel en wetgeving, door de jurist), praktijk (de voorzitter CCR met zijn visie op medezeggenschap) en directe ervaringsverhalen van patiënten (Désirée Hairwassers over hoe zij invloed heeft gehad op een foute diagnose en Jan Vesseur over het belang van inzage in het medische dossier). Wij hebben het programma gedeeld via meerdere nieuwsbrieven evenals wijzigingen op het programma. Ook hebben wij enkele dagen van te voren het definitieve programma per mail aan alle deelnemers verstuurd. Wij hebben iedere spreker van te voren geïnterviewd over zijn/haar presentatie en dit via onze nieuwsbrief met u gedeeld en op onze website geplaatst: https://ncz.nl/training/8-november-2018-symposium-van-inspraak-naar-invloed/ Het spijt ons dat ondanks onze bedoeling het programma en de inhoud van te voren zo duidelijk mogelijk te maken, dit bij u niet gelukt is. En dat daardoor de dag niet aan uw verwachtingen heeft voldaan. Wij hebben u een mail gestuurd met daarin onze excuses en het voorstel ter compensatie een gratis workshop te geven over de medezeggenschap, de Wmcz of een aanverwant onderwerp. V.w.b. uw reactie over de prijs van het symposium in het bijzonder en de prijzen van onze trainingen in het algemeen; wij werken met (door)ontwikkeld lesmateriaal, gecertificeerde trainers en deskundige sprekers; hier is een prijs aan verbonden. Onze prijzen zijn kostendekkend. Als u hier meer over wilt weten sta ik u natuurlijk graag te woord. Ik hoop hiermee voldoende op uw reactie te hebben gereageerd. U kunt mij gerust bellen of mailen! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics.

Heeft u verbeterpunten of tips?

Op zich waren de presentaties van Jan Vesseur en Desiree Hairwasser interessant. De link naar onze rol als cliëntenraad is mij echter niet duidelijk geworden.
Bovendien van jan Vesseur een...
Bovendien van jan Vesseur een heel andere presentatie dan in de aankondigingen vermeld stond.

Reactie NCZ:

Dank u wel voor uw feedback. V.w.b. de presentaties van Désirée Hairwassers en Jan Vesseur; het onderwerp was van inspraak naar invloed, waarbij wij in de voorpublicaties hebben aangegeven dat het... Dank u wel voor uw feedback. V.w.b. de presentaties van Désirée Hairwassers en Jan Vesseur; het onderwerp was van inspraak naar invloed, waarbij wij in de voorpublicaties hebben aangegeven dat het programma zou bestaan uit deels theorie (regel en wetgeving, de jurist) deels praktijk (de voorzitter CCR met zijn visie op medezeggenschap) en deels uit ervaringsverhalen. Het verhaal van Désirée is een 'ervaringsverhaal' waaruit blijkt dat je als patiënt de keuze hebt om op een bepaalde manier met klachten over je zorg, om te gaan. In dit geval heeft zij gekozen voor de dialoog i.p.v. voor een formeel klachtentraject. Dit is een wijze die wij ook voor ogen hebben en in die zin is zij voor ons een 'best practice'. Het verhaal van Jan is een ervaringsverhaal waaruit blijkt hoe belangrijk het is inzage te hebben in je eigen medische dossier. Door deze ervaring is Jan ook betrokken geraakt bij het traject MedMij. Op dit laatste doelt u wellicht in uw reactie? Misschien had u meer willen weten over MedMij? Mocht dat het geval zijn dan breng ik u graag in contact. Ik hoop hiermee voldoende op uw reactie te hebben gereageerd. Mocht u nog de behoefte hebben hier verder over te spreken, dan kunt u ons ten alle tijden bellen of mailen! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics.

1e training van NCZ
Zie beoordeling hieronder
1e training van NCZ
Zie beoordeling hieronder
Lunch was onder de maat, zou om 12 uur zijn maar werd half 1. Dus eerst gewandeld en toen we terug kwamen om half 1 was er bijna niets meer aanwezig.

Heeft u verbeterpunten of tips?

vragen uit de zaal waren niet te horen, zeker in het begin
betere begeleiding dag voorzitter
presentatie Desiree was indrukwekkend maar weet niet zo goed wat dit met het thema te maken had

Reactie NCZ:

Dank u wel voor uw feedback. Wij zijn ons er zeker van bewust dat er veel ongemakken waren op de locatie, m.b.t. het geluid en de techniek en t.a.v. de catering. Wij hebben u een mail gestuurd met... Dank u wel voor uw feedback. Wij zijn ons er zeker van bewust dat er veel ongemakken waren op de locatie, m.b.t. het geluid en de techniek en t.a.v. de catering. Wij hebben u een mail gestuurd met daarin onze excuses, onze leerpunten, de dingen die wij een volgende keer zeker anders zullen doen en het aanbod om ter compensatie voor het ongemak gebruik te maken van een gratis workshop over de medezeggenschap, de Wmcz of een ander aanverwant onderwerp. V.w.b. de presentatie van Désirée; het onderwerp was van inspraak naar invloed, waarbij wij in de voorpublicaties hebben aangegeven dat het programma zou bestaan uit deels theorie (regel en wetgeving) deels praktijk (de voorzitter CCR met zijn visie op medezeggenschap) en deels uit ervaringsverhalen. Het verhaal van Désirée is een 'ervaringsverhaal' waaruit blijkt dat je als patiënt de keuze hebt om op een bepaalde manier met klachten over je zorg, om te gaan. In dit geval heeft zij gekozen voor de dialoog i.p.v. voor een formeel klachtentraject. Dit is een wijze die wij ook voor ogen hebben en in die zin is zij voor ons een 'best practice'. Ik hoop hiermee voldoende op uw reactie te hebben gereageerd. Mocht u nog de behoefte hebben hier verder over te spreken, dan kunt u ons ten alle tijden bellen of mailen! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics.

Over het algemeen goed. Deze keer minder . Ochtendprogramma erg rommelig .
Middagprogramma beter.

Heeft u verbeterpunten of tips?

Grotere zaal, het was erg krap en benauwd. Vragen uit de zaal herhalen. Achterin de zaal niet te verstaan .Meer met microfoon werken en draadloze microfoon. Presentaties voor het programma... Grotere zaal, het was erg krap en benauwd. Vragen uit de zaal herhalen. Achterin de zaal niet te verstaan .Meer met microfoon werken en draadloze microfoon. Presentaties voor het programma uittesten Het werkt storend als nog gezocht moet worden hoe het werkt etc. Duidelijkheid door dagvoorzitter over mogelijkheid tot interruptie/vragen tijdens of alleen na presentatie.
Ik vond het over het algemeen erg rommelig gaan. En scherm achter in de zaal met name bij de eerste presentatie niet goed te lezen.

Twan Wolfs

Heeft u verbeterpunten of tips?

goed luisteren naar wat er leeft en alle vragen beantwoorden, soms werden vragen vermeden door domweg door te gaan

Reactie NCZ:

Dank u wel voor uw feedback. Deze zullen wij zeker gebruiken bij toekomstige gelegenheden! Mocht u nog de behoefte hebben hier verder over te spreken, dan kunt u ons ten alle tijden bellen of... Dank u wel voor uw feedback. Deze zullen wij zeker gebruiken bij toekomstige gelegenheden! Mocht u nog de behoefte hebben hier verder over te spreken, dan kunt u ons ten alle tijden bellen of mailen! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics.

Prima !

Heeft u verbeterpunten of tips?

Veel mensen in een kleine zaal, daardoor een rommelig gebeuren was mijn mening.

Reactie NCZ:

Dank u wel voor uw feedback. Wij zijn ons er zeker van bewust dat er veel ongemakken waren op de locatie. Wij hebben u een mail gestuurd met daarin onze excuses, onze leerpunten, de dingen die wij... Dank u wel voor uw feedback. Wij zijn ons er zeker van bewust dat er veel ongemakken waren op de locatie. Wij hebben u een mail gestuurd met daarin onze excuses, onze leerpunten, de dingen die wij een volgende keer zeker anders zullen doen en het aanbod om ter compensatie voor het ongemak gebruik te maken van een gratis workshop over de medezeggenschap, de Wmcz of een ander aanverwant onderwerp. Ik hoop hiermee voldoende op uw reactie te hebben gereageerd. Mocht u nog de behoefte hebben hier verder over te spreken, dan kunt u ons ten alle tijden bellen of mailen! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics.

pieter wijnheijmer

Bekend via twitter

Heeft u verbeterpunten of tips?

diverse, oa: stoelopstelling kwartslag draaien: presentaties dus in het midden van een van de lange zijden met weerszijden publiek. Voorstel om een presentatie niet te onderbreken, vragen wél direct... diverse, oa: stoelopstelling kwartslag draaien: presentaties dus in het midden van een van de lange zijden met weerszijden publiek. Voorstel om een presentatie niet te onderbreken, vragen wél direct daarna plenair. Eventueel óók vragen schriftelijk en bij de afsluitende discussie betrekken.

Reactie NCZ:

Dank u wel voor uw feedback. Wij zijn ons er zeker van bewust dat er veel ongemakken waren op de locatie, m.b.t. de presentaties. Wij hebben u een mail gestuurd met daarin onze excuses, onze... Dank u wel voor uw feedback. Wij zijn ons er zeker van bewust dat er veel ongemakken waren op de locatie, m.b.t. de presentaties. Wij hebben u een mail gestuurd met daarin onze excuses, onze leerpunten, de dingen die wij een volgende keer zeker anders zullen doen en het aanbod om ter compensatie voor het ongemak gebruik te maken van een gratis workshop over de medezeggenschap, de Wmcz of een ander aanverwant onderwerp. Ik hoop hiermee voldoende op uw reactie te hebben gereageerd. Mocht u nog de behoefte hebben hier verder over te spreken, dan kunt u ons ten alle tijden bellen of mailen! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics.

Dit was eerste ervaring

Heeft u verbeterpunten of tips?

Ruimere locatie, beter geluid , strakkere leiding op het gebied van tijdsplanning en ruimte voor interactie.