Locatie
De docent
Het voltooien van de inschrijving
De terugkoppeling en informatie over de inschrijving
Ik heb geleerd wat ik wilde leren
8.2/10

De opleiding voldoet aan de verwachting, heb voldoende inzicht gekregen hoe men deze methodiek toepast. Voor ons als opdrachtgever is dit een must. Beschikten over goed cursus materiaal en de docent... De opleiding voldoet aan de verwachting, heb voldoende inzicht gekregen hoe men deze methodiek toepast. Voor ons als opdrachtgever is dit een must. Beschikten over goed cursus materiaal en de docent kon zijn verhaal duidelijk brengen. Er is voldoende en duidelijk instructie materiaal. De docent beschikte over meer dan voldoende kennis en ervaring om deze cursus duidelijk over te brengen en dit op een aangename manier zodat we geconcentreerd de gehele cursus konden volgen.

Training als prima ervaren, zeker gezien de tijd die tussen de eerste twee modules en deze laatste module zat. Hierdoor was het goed dat er wat herhaling in zat van voorgaande keren. Wanneer je de... Training als prima ervaren, zeker gezien de tijd die tussen de eerste twee modules en deze laatste module zat. Hierdoor was het goed dat er wat herhaling in zat van voorgaande keren. Wanneer je de modules vlak na elkaar volgt verwacht ik dat het een beetje teveel van hetzelfde is.

Voor iemand die bekend is met de opbouw van normen was dag 2 totaal niet relevant. Zelf had ik al veel kennis van de ISO 9001 en de ISO 27001.
Erg veel theorie en weinig toepassing, waar juist...
Erg veel theorie en weinig toepassing, waar juist de behoefte lag aan de toepassing. Was regelmatig het voorlezen van de slides.

Zeer interessante cursus. Klaas was zeer goed op de hoogte en gaf op duidelijke manier uitleg en antwoorden op vragen.

Duidelijkheid over de aangesneden onderwerpen.
En duidelijke antwoorden op de vragen die gesteld werden

Erg enthousiaste cursus leider met meer dan voldoende kennis van zaken.

Over het het algemeen ben ik tevreden over de training. Op basis van de website met info (vooral het kopje resultaten) had ik verwacht dat de training meer praktisch zou zijn, met meer praktische... Over het het algemeen ben ik tevreden over de training. Op basis van de website met info (vooral het kopje resultaten) had ik verwacht dat de training meer praktisch zou zijn, met meer praktische handvaten.
Zo had ik vooral verwacht dat er meer ruimte zou zijn voor interviewtechnieken.
Verder leek de focus soms iets te breed te liggen. In de training leek het zowel te gaan over externe audits als over interne audits, daarnaast werd er gewisseld tussen het auditen van het hele systeem en het auditen van een proces op basis van het systeem. Dat maakte het soms lastig om goed te bepalen welke informatie relevant is voor mij, iemand die nog nooit een audit heeft gelopen en dat na deze training wel moet gaan doen.
Er werd mijns inziens ook veel aandacht besteed aan het auditprogramma; als auditor krijg ik hier wel mee te maken, maar uiteindelijk zal mijn leidinggevende dit moeten maken en uitrollen. Als auditor dus wel goed om te weten dat het er is, en wat ik er mee moet, maar alle ins en outs weten van een auditprogramma is misschien niet nodig.

Omdat de training maar 2 dagen duurt, was er maar beperkt tijd. Naar mijn idee kwamen er behoorlijk veel anekdotes van Hanneke voorbij over wat zij heeft meegemaakt als externe auditeur in de voedsel industrie. Wel heel interessant, maar ik vroeg me soms wel af wat voor mij, als trainee, de toegevoegde waarde hiervan was.

Al met al ben ik wel zeer tevreden over de training en zijn dit maar een paar kleine dingen die ik misschien anders had verwacht. De praktische opdrachten hielpen heel veel in het zichtbaar/tastbaar maken van hoe een audit werkt en waar ik tegenaan kan lopen. Wat mij betreft had er meer praktijk en iets minder theorie in de training gemogen.

Dhr. Dirk Grootendorst

Leuke cursus praktijkgerichte aanpak
Meer diepgang over de norm zelf zou een verbeterpunt kunnen zijn

Ervaring was positief, duidelijke voorbeelden uit de praktijk.
Grootste leerpunt was het risk based denken mbt de voorbereiding van audits

Ik heb de training en locatie als zeer prettig ervaren