De terugkoppeling en informatie over de inschrijving
Ik heb geleerd wat ik wilde leren
8.2/10
Hans Boer
De enorme schat aan kennis en ervaring van de cursus leidster die het mogelijk maakte van een taaie technische hoeveelheid theorie een fijne tweee daagse cursus te verzorgen.
Ik vond het een prima training. Als ik vergelijk met de training ISO9001 de norm verklaard was ISO14001 wel wat droger van stof. De docent bracht het ook wat droger, af en toe een werkopdracht maar...Ik vond het een prima training. Als ik vergelijk met de training ISO9001 de norm verklaard was ISO14001 wel wat droger van stof. De docent bracht het ook wat droger, af en toe een werkopdracht maar vooral toch heel veel luisteren. Dit was bij de ISO9001 veel minder het geval. Veel interactiever waardoor je ook meer bij de les blijft.
Sterk punt vind ik de grote kennis en praktische voorbeelden van de trainer. verbeterpunt vind ik dat dit eigenlijk een 2 daagse cursus zou moeten zijn gezien de hoeveelheid te verwerken stof.
Goede en duidelijke uitleg gekregen, had wel wat meer willen zien hoe het metingen en beproevingen gedaan worden!
Ik had gehoopt dat we in deze training vooral ook allemaal aan de gang gingen met ons eigen managementsysteem, maar dat was misschien ook wel wat ambitieus. Ik vond het leuk dat we een denkbeeldig...Ik had gehoopt dat we in deze training vooral ook allemaal aan de gang gingen met ons eigen managementsysteem, maar dat was misschien ook wel wat ambitieus. Ik vond het leuk dat we een denkbeeldig bedrijf hebben gebouwd en aan de hand daarvan het systeem gingen inrichten. Het is wel veel informatie. Ik denk dat ik pas over 2-3 maanden weet hoe nuttig deze training was.
Ik heb een fijn gevoel overgehouden aan de training, maar mis nog wel de handvatten om mijn kwaliteitsrol goed uit te voeren. Pluspunten: - Docent wist goed de cursisten te betrekken - Pauzes...Ik heb een fijn gevoel overgehouden aan de training, maar mis nog wel de handvatten om mijn kwaliteitsrol goed uit te voeren. Pluspunten: - Docent wist goed de cursisten te betrekken - Pauzes werden structureel gehouden - Iedereen mocht uitpraten, zonder dat we teveel afdwaalden - Docent had humor en een leuke manier van brengen, had leuke praktijkvoorbeelden - Iedereen werd in zijn waarde gelaten en docent deed zichtbaar zijn best om volledig te begrijpen waar een vraag of opmerking vandaan kwam (bleef dus niet met oogkleppen bij zijn eigen standpunt) Minpunten - Vieze koffie - Hoe meer uitleg ik krijg over ISO hoe onduidelijker het begint te worden, maar dat ligt volgens mij niet aan de cursus - Docent van ISO in de praktijk (Ronald) weerlegde veel van wat Peter ons probeerde bij te brengen en wat er aan lesmateriaal werd geleverd. Peter heeft bijvoorbeeld aangegeven dat het handig is om de 4xO en 5xW te gebruiken, Ronald vindt dit de grootste onzin. Het lesmateriaal van de norm verklaard geeft aan dat MKB beter kan handelen in de geest van de ISO dan de letter van de ISO. Peter was het daar pertinent mee oneens. Peter maakte er een punt van dan 8.3 maar in weinig organisaties voorkomt dus dat de meeste organisaties dit over moeten slaan (wel benoemen uiteraard). Ronald maakt er een punt van dat 8.3 door te weinig organisatie wordt gebruikt omdat het in bijna iedere organisatie voor zou komen. Laatstgenoemde minpunt vind ik echt heel kwalijk. Als de personen die namens de NEN uitspraken doen het niet eens met elkaar eens kunnen worden over wat de norm betekent, hoe kan dat dan van de organisaties en auditors verwacht worden?
Edwin geeft een goed training. Het is interactief en erg interessant. De locatie was prima en ik heb mij erg goed vermaakt gedurende de drie dagen. Ik merk wel dat het erg veel informatie is, die je...Edwin geeft een goed training. Het is interactief en erg interessant. De locatie was prima en ik heb mij erg goed vermaakt gedurende de drie dagen. Ik merk wel dat het erg veel informatie is, die je simpelweg niet in drie dagen op gaat slaan. Ik heb e.e.a. terug gelezen en de slides van Edwin opgeslagen zodat ik er nog een keer naar kan kijken.
Training was oké, wel leek het of er te weinig tijd was om alle stof in één dag te geven. We begonnen ook pas om half 10, op dat tijdstip was er bij de lokatie al weinig parkeerplek te vinden. Als...Training was oké, wel leek het of er te weinig tijd was om alle stof in één dag te geven. We begonnen ook pas om half 10, op dat tijdstip was er bij de lokatie al weinig parkeerplek te vinden. Als je bijvoorbeeld om 8 uur of half 9 begint heb je 's middags meer tijd om alles te behandelen.
Traning was interessant, leuke anecdotes tussendoor zodat het niet te taai werd. Door het rollenspel, kreeg je ook inzicht hoe het kan gaan. Het zou wel fijn zijn geweest als we voor de lunch even...Traning was interessant, leuke anecdotes tussendoor zodat het niet te taai werd. Door het rollenspel, kreeg je ook inzicht hoe het kan gaan. Het zou wel fijn zijn geweest als we voor de lunch even naar een andere ruimte waren gegaan.
Ik vond het fijn dat de trainer ruime ervaring heeft binnen de audit-wereld. Daarom kon zij veel voorbeelden geven en dat maakt alles levendiger en duidelijker. Ik had zelf nog weinig ervaring en...Ik vond het fijn dat de trainer ruime ervaring heeft binnen de audit-wereld. Daarom kon zij veel voorbeelden geven en dat maakt alles levendiger en duidelijker. Ik had zelf nog weinig ervaring en kennis van audits, dus vond het ook fijn dat ze begon met theorie zodat ik het grotere plaatje beter begreep. Ik vond de trainer prettig om naar te luisteren.
Ik zou graag als verbeterpunt meegeven dat ik meer nadruk zou willen op de interne audit en het rollenspel. Ik vond dat er in de theorie iets te veel werd verwezen naar externe audits. Voor mijzelf vond ik dat nuttig, omdat ik die kennis nog niet heb, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je al langer op een QA afdeling werkt dit niet relevant is. Ik had verder graag nog meer willen leren over interviewtechnieken. We hebben één rollenspel gedaan en dit was super leerzaam, maar ik had dit graag nog een keer gedaan. Bijvoorbeeld één keer helemaal in het begin van de training een korte oefening met interviewen, en dan de tweede dag opnieuw de "grote" interne audit uitvoeren, maar dan met verbeterpunten uit de eerste oefening van dag 1.