NIBE-SVV

Stof is niet up-to date. Als er gesproken wordt over index standen dan worden de slotstanden van begin 2019.
geen onderwerp over Crypto currencies
Geen opzet van leerdoelen per hoofdstuk...
geen onderwerp over Crypto currencies
Geen opzet van leerdoelen per hoofdstuk opgenomen in leerstof
Er zijn geen oefenvragen / zelfkennis toetsen beschikbaar
Geen oefenexamen beschikbaar

Reactie NIBE-SVV:

Bedankt voor je feedback. Het spijt ons te horen dat je de stof als niet up-to-date ervaart en dat er belangrijke onderwerpen zoals crypto currencies ontbreken. We begrijpen dat actuele informatie... Bedankt voor je feedback. Het spijt ons te horen dat je de stof als niet up-to-date ervaart en dat er belangrijke onderwerpen zoals crypto currencies ontbreken. We begrijpen dat actuele informatie en duidelijke leerdoelen essentieel zijn voor een goede leerervaring.
Daarnaast is het jammer dat je aangeeft dat er geen oefenvragen, zelfkennistoetsen en oefenexamens beschikbaar zijn. We zullen je opmerkingen zeker meenemen om onze materialen en ondersteuning te verbeteren, zodat ze beter aansluiten bij de behoeften van onze deelnemers.
Jouw feedback helpt ons om onze diensten te verbeteren en we hopen dat je ondanks deze punten toch waardevolle kennis hebt opgedaan.
NIBE-SVV

Het aangeboden cursusmateriaal sloot maar zeer beperkt aan het te maken examen. Tevens kom ik de behandelde onderwerpen maar heel beperkt tegen in mijn dagelijkse bedrijfsuitoefening,

Reactie NIBE-SVV:

Bedankt voor je feedback. Het spijt ons te horen dat het cursusmateriaal slechts beperkt aansloot op het examen en dat je de behandelde onderwerpen weinig tegenkomt in je dagelijkse werk. We... Bedankt voor je feedback. Het spijt ons te horen dat het cursusmateriaal slechts beperkt aansloot op het examen en dat je de behandelde onderwerpen weinig tegenkomt in je dagelijkse werk. We begrijpen dat dit frustrerend kan zijn en zullen je opmerkingen zeker meenemen om onze cursussen beter af te stemmen op de praktijk en de examens.

Torsten

De eerste twee modules.
Leraar: heel positief. Enthousiaste leraar. Kennis van zaken. Aanrader!

Derde module.
Online leeromgeving: matig positief. Lastige module, jammer dat...
De eerste twee modules.
Leraar: heel positief. Enthousiaste leraar. Kennis van zaken. Aanrader!

Derde module.
Online leeromgeving: matig positief. Lastige module, jammer dat dit een e-learner betrof. Fysieke les was fijner geweest.

Afronding module.
In de eindopdracht werd gesproken over 'Future payments'. Ik heb dit moeten navragen bij leraar van module 1 & 2 om erachter te komen wat dit is. Dit is blijkbaar de 'oude' naam van de opleiding. Heel erg verwarrend.

Algemene indruk.
De opleiding is heel erg gericht op banken. Dat is heel erg jammer want ikzelf werk bij een Payment Service Provider en naast dit bedrijf zijn er vele andere bedrijven onderhevig aan WWFT. De opleiding was m.i. te veel gericht op enkel banken.

Reactie NIBE-SVV:

Bedankt voor je gedetailleerde feedback. Het is fijn om te horen dat je de eerste twee modules en de leraar als positief hebt ervaren. We begrijpen dat de derde module als lastig werd ervaren en dat... Bedankt voor je gedetailleerde feedback. Het is fijn om te horen dat je de eerste twee modules en de leraar als positief hebt ervaren. We begrijpen dat de derde module als lastig werd ervaren en dat een fysieke les wellicht beter had gewerkt.
Het spijt ons te horen dat de term 'Future payments' verwarrend was en dat de opleiding te veel gericht was op banken. We waarderen je opmerkingen en zullen deze gebruiken om onze opleidingen breder toepasbaar te maken voor verschillende sectoren, zoals Payment Service Providers.
Jouw feedback helpt ons om onze diensten te verbeteren en we hopen dat je ondanks de genoemde punten toch waardevolle kennis hebt opgedaan.
NIBE-SVV

Fijne docenten v.w.b. onderzoek en interne incidenten.

Fijne docenten v.w.b. onderzoek en interne incidenten.

De module Wet- en regelgeving mag wel wat spannender, veel saaie stof die je ook thuis in het boek kunt lezen/leren. In verhouding veel stof hieromtrent.

De locatie is redelijk. Jammer dat er te weinig personeel is (was?) en daarom er dingen soms niet helemaal goed gaan. De zaal boven is prima.

E-connect vind ik niet prettig werken. Het blijft lastig om snel even wat op te zoeken. Oude studies staan er nog in, ik zou graag de mogelijkheid hebben om die te verwijderen.

De examens in E-connect sluiten niet aan op de werkelijke examens. Het digitale examen is een stuk moeilijker, vooral qua vraagstelling. Dat zou beter op elkaar aangepast moeten zijn.

Toen ik mijn casus wilde uploaden ging dat niet. Moest er eerst weer een belletje voor plegen, terwijl andere cursisten dit ook al eens hadden aangegeven.

De communicatie verloopt niet heel vlot. Mensen aan de lijn zijn heel vriendelijk, leerkrachten ook; maar de praktijk van dingen die beloofd worden door een van hen laat nogal op zich wachten.

Het boek met de juiste informatie ontving ik toen ik de casus al had ingeleverd en dus ook het digitale examen al gemaakt had. Heel slordig.

In het digitale examen kreeg ik nog vragen over de GPO terwijl deze in januari van dit jaar al vervallen is. (Dit heb ik wel aangegeven gelijk na het examen.)

Ik begrijp dat NIBE-SVV hoog aangeschreven staat v.w.b. deze opleiding. De praktijk zou daarom ook wat professioneler moeten zijn.

Reactie NIBE-SVV:

Bedankt voor je uitgebreide feedback. Het is fijn om te horen dat je tevreden bent met de docenten voor onderzoek en interne incidenten. We begrijpen dat de module Wet- en regelgeving spannender en... Bedankt voor je uitgebreide feedback. Het is fijn om te horen dat je tevreden bent met de docenten voor onderzoek en interne incidenten. We begrijpen dat de module Wet- en regelgeving spannender en minder stoffig kan worden gepresenteerd, en we zullen dit zeker meenemen om de leerervaring te verbeteren.
Het spijt ons te horen dat je problemen hebt ervaren met de locatie, E-connect, en de communicatie. We waarderen je gedetailleerde opmerkingen en zullen deze gebruiken om onze processen en systemen te verbeteren. Het is belangrijk voor ons dat onze examens goed aansluiten op de werkelijke examens en dat de informatie up-to-date is.
We streven ernaar om de professionaliteit en kwaliteit van onze diensten te waarborgen en jouw feedback helpt ons om dit te bereiken. We hopen dat je ondanks de genoemde punten toch waardevolle kennis hebt opgedaan.
NIBE-SVV

Ik volg de studie WFT basis online. Ik vind de docenten niet echt aansprekend op de video's en soms zelfs slecht verstaanbaar. Het lesboek is niet up tot date. Ook niet het nieuwe tekstboek dat... Ik volg de studie WFT basis online. Ik vind de docenten niet echt aansprekend op de video's en soms zelfs slecht verstaanbaar. Het lesboek is niet up tot date. Ook niet het nieuwe tekstboek dat aangepast zou moeten zijn aan de nieuwe wetgeving. Daarnaast heb ik inmiddels wel een stuk of drie vragen gehad waarbij het antwoord niet klopte. Al met al zijn er wel verbeteringen te noemen.

Reactie NIBE-SVV:

Bedankt voor je feedback. Het spijt ons te horen dat je de video's niet aansprekend vindt en dat de verstaanbaarheid soms te wensen overlaat. We begrijpen dat dit belangrijk is voor een goede... Bedankt voor je feedback. Het spijt ons te horen dat je de video's niet aansprekend vindt en dat de verstaanbaarheid soms te wensen overlaat. We begrijpen dat dit belangrijk is voor een goede leerervaring.
Het is ook zorgelijk dat je aangeeft dat het lesboek niet up-to-date is en dat er fouten in de vragen zitten. We zullen deze punten zeker onderzoeken en verbeteren waar nodig. Jouw opmerkingen zijn waardevol voor ons om onze materialen en diensten te optimaliseren.
We hopen dat je ondanks deze punten toch waardevolle kennis opdoet en wensen je veel succes met je studie.
NIBE-SVV

Ik ben nog steeds bezig met de opleiding. De inhoud van de stof sluit niet/nauwelijks aan bij mijn werk als schaderegelaar verkeerszaken. Echter wil ik het WFT diploma niet laten verlopen. Dit... Ik ben nog steeds bezig met de opleiding. De inhoud van de stof sluit niet/nauwelijks aan bij mijn werk als schaderegelaar verkeerszaken. Echter wil ik het WFT diploma niet laten verlopen. Dit papiertje wordt bijna altijd gevraagd mocht je toch nog eens van baan willen veranderen.

Reactie NIBE-SVV:

Bedankt voor je feedback. We begrijpen dat de inhoud van de opleiding niet altijd aansluit bij je werk als schaderegelaar verkeerszaken. Het is echter goed om te horen dat je het WFT-diploma wilt... Bedankt voor je feedback. We begrijpen dat de inhoud van de opleiding niet altijd aansluit bij je werk als schaderegelaar verkeerszaken. Het is echter goed om te horen dat je het WFT-diploma wilt behouden, aangezien het vaak gevraagd wordt bij een eventuele baanwisseling.
We waarderen je doorzettingsvermogen en hopen dat je ondanks de verschillen toch waardevolle kennis opdoet die je in de toekomst van pas kan komen.

Arno

De training sluit voor pensioen aan op de praktijk. Jammer dat vermogen een groot verplicht onderdeel is. Ik doe daar niets mee. Ik geef ook geen advies.

Wat ik wel teleurstellend vind is...

Wat ik wel teleurstellend vind is dat de vragen in de memotrainer soms concreet fout zijn. Dit is slecht. Het zou fijn zijn als jullie de controle op juistheid hierin verbeteren.

Voorbeelden van fouten (zelf al zou ik nul kennis hebben):
- Een vraag waarbij meer antwoorden goed of fout kunnen zijn. Maar je krijgt rondjes waardoor je maar 1 kunt kiezen;
- Een vraag met 3 antwoorden waarbij alle 3 de antwoorden woord voor woord hetzelfde zijn. Dus 3 exact dezelfde antwoorden.
- Fouten in formules die niet aansluiten op de toelichting die erbij staat.

Als deze oefenvragen altijd goed zouden zijn dan heb je van mij er direct 1 tot 2 sterren extra bij.

Beste Arno,
Beste Arno,
Bedankt voor je gedetailleerde feedback. Het is goed om te horen dat de training voor pensioen aansluit op de praktijk. We begrijpen dat het verplicht onderdeel over vermogen minder relevant voor je is, zeker als je daar geen advies over geeft.
Het spijt ons te horen dat je teleurgesteld bent over de fouten in de memotrainer. We waarderen je voorbeelden en nemen je opmerkingen serieus. We zullen de controle op de juistheid van de oefenvragen verbeteren om ervoor te zorgen dat ze correct en nuttig zijn.
Jouw feedback helpt ons om onze diensten te verbeteren en we hopen dat je in de toekomst een betere ervaring zult hebben.

Mario

Ruim voor het einde van het jaar zijn de leerdoelen bekend. Voor een jaarscursus duurt het te lang voordat de cursus in het nieuwe jaar ter beschikking komt.

Reactie NIBE-SVV:

Hartelijk dank voor je waardevolle feedback! We stellen het zeer op prijs dat je de tijd hebt genomen om je ervaringen met ons te delen. Jouw input is essentieel voor ons om onze diensten... Hartelijk dank voor je waardevolle feedback! We stellen het zeer op prijs dat je de tijd hebt genomen om je ervaringen met ons te delen. Jouw input is essentieel voor ons om onze diensten voortdurend te verbeteren.
We staan altijd klaar om je te ondersteunen bij het toepassen van de kennis die je hebt opgedaan. Veel succes!
NIBE-SVV

Bij de vragen/oefenexamens mogen wel meer casussen en vragen voorgelegd worden, zoals die die op het examen de 2 punten vragen zijn.

Reactie NIBE-SVV:

Dank voor je eerlijke review! Dit is zeer waardevol voor ons zodat we onze diensten kunnen verbeteren waar nodig.
Succes met het toepassen van de opgedane kennis!
Met vriendelijke...
Succes met het toepassen van de opgedane kennis!

It's helpful

Reactie NIBE-SVV:

Thank you for your honest review! Your feedback is invaluable to us as it helps us improve our services where needed.
Good luck applying the knowledge you've gained!
Best regards,