Uitstekend! Erg interessant. Jammer dat er geen vervolgopleiding achter zit!
Esther Maneschijn ev Noppers
Toen ik begon dacht ik wat veel, dit lukt vast nooit. Maar hoe verder de opleiding, hoe beter het ging met de leerstof, de opdrachten maken en het inloggen op de computer. Ook het zoeken van de...Toen ik begon dacht ik wat veel, dit lukt vast nooit. Maar hoe verder de opleiding, hoe beter het ging met de leerstof, de opdrachten maken en het inloggen op de computer. Ook het zoeken van de opdrachten, het contact maken met andere studenten, het leren voor de examens gaat me goed af. Je moet wel disipline hebben, dan is het best te doen in 2 jaar, Op het eind kwam ik door omstandigheden wat tijd tekort en mocht ik er van het NTI tot 2013 over doen, dat gaf mij een stuk rust. Ik heb toen mijn stage gelopen, de opdrachten uitgewerkt /afgemaakt en in oktober mijn laatste examen gehaald, dus in 2 jaar en 3 maanden is het gelukt.
Chantal
Ik ben in oktober begonnen met deze opleiding. De stof is tot nog toe goed te begrijpen en ik kan het goed combineren met werk en huishouden. Alleen vind ik het jammer dat de praktijkdagen zo ver...Ik ben in oktober begonnen met deze opleiding. De stof is tot nog toe goed te begrijpen en ik kan het goed combineren met werk en huishouden. Alleen vind ik het jammer dat de praktijkdagen zo ver weg worden gegeven, voor mij is dat 2 uur rijden als er geen files staan voor 2 uur praktijk.
Je kan zelf bepalen wanneer je huiswerk maakt, de mentoren kun je op verschillende dagen en uren bereiken zowel telefonisch als per mail. Je bent je eigen baas en dat is zo perfect voor mij
Mitchel Houwaart
Deze studie is makkelijk te volgen. Je hebt een studiemap met daarin de opdrachten die je moet voltooiien tijdens je studie. Er zijn 3 kerntaken, voor je eerste kerntaak moet je 4 examens afleggen....Deze studie is makkelijk te volgen. Je hebt een studiemap met daarin de opdrachten die je moet voltooiien tijdens je studie. Er zijn 3 kerntaken, voor je eerste kerntaak moet je 4 examens afleggen. Na deze 4 examens kan je stage gaan lopen. Ik zelf ben nu bezig met het leren voor mijn 3e examen. De examens worden digitaal afgenomen. Ook kan je ter ondersteuning van het leren de oefenstof maken en nakijken op Fronter. Deze opdrachten kan je in je portfolio stoppen om het aan te vullen. Ik zelf vond het in het begin wel lastig om alles te begrijpen. Maar naar mate je meer leest en vraagt kom je er wel doorheen. Je kan je mentoren altijd bereiken ook is er een speciaal forum met medestudenten die je daar ook graag bij helpen (fronter). Ook is er een startdag die je kan aanvragen op studentennet+, hier leer je je medestudenten kennen en je krijgt informatie over hoe de opleiding te beginnen. Hier heb ik ook veel aan gehad om het allemaal beter te begrijpen en het was een leuk moment om medestudenten te ontmoeten. Er is ook een handleiding waar je alles rustig kan nalezen, ik adviseer jullie deze goed door te nemen en dan pas aan de slag te gaan. De opleiding is goed te doen en je leert veel over begeleidingstechnieken, communiceren met de doelgroep, de doelgroep te stimuleren. Er wordt in de boeken goed aangeven wat er van je wordt verwacht en makkelijk te begrijpen informatie. Ik raad deze studie ten zeerste aan.
Erg fijn om met het NTI te werken!
Muriel
Het is een leuke en interessante cursus. Het bijbehorende boek is vlot en gemakkelijk beschreven. In deze cursus leer je veel over de verschillende soorten relaties en de daarbij horende problemen....Het is een leuke en interessante cursus. Het bijbehorende boek is vlot en gemakkelijk beschreven. In deze cursus leer je veel over de verschillende soorten relaties en de daarbij horende problemen. De huiswerkopdrachten geven veel inzicht in de praktische situaties en de aangedragen oplossingen zijn goed toepasbaar in de praktijk, Het enige minpunt vind ik de aangegeven studieduur: 6-9 maanden. Voor mij persoonlijk is dat wel erg lang in verhouding tot de lesstof maar dat zal voor iedereen anders zijn, Kortom: een leuke leerzame cursus!
Ik ben net begonnen met de opleiding, ik vind de lesstof erg goed. Ik weet uit ervaring dat dezelfde informatieboeken worden gebruikt op het ROC, dat vind ik een erg goed teken. Ik heb voor mezelf...Ik ben net begonnen met de opleiding, ik vind de lesstof erg goed. Ik weet uit ervaring dat dezelfde informatieboeken worden gebruikt op het ROC, dat vind ik een erg goed teken. Ik heb voor mezelf een duidelijke planning gemaakt. Want dat vond ik wel erg verwarrend. Alles moet via een website terwijl er op de site staat dat je een persoonlijke begeleider krijgt. Dit voldoet niet helemaal aan mijn verwachting, maar ik red mezelf wel. Er zijn genoeg verbeterpunten voor het NTI, maar mijn eerste indruk van de inhoud is goed. Fijn dat de kans er is om naast werk te beginnen met de theorie, en daarna in praktijk. Zo krijg je ook wat meer werkkansen. Op deze manier is het mij gelukt om 1 dag in de week vrijwilligerswerk te mogen doen op een peuterspeelzaal. Heerlijk!
Vind het echt een superleuk opleiding, leer er veel van en het is superleuk om mensen advies te kunnen geven over hoe ze hun huis het beste kunnen inrichten! Kortom ideaal voor als je droom ligt bij...Vind het echt een superleuk opleiding, leer er veel van en het is superleuk om mensen advies te kunnen geven over hoe ze hun huis het beste kunnen inrichten! Kortom ideaal voor als je droom ligt bij het inrichten van huizen.
Een erg gevarieerde cursus! Erg interessant. Ik heb vooral het contact met de mentor als zeer goed ervaren. Ik raad anderen de cursus Voedingsleer zeker aan! Zelf ben ik nu net gestart met de...Een erg gevarieerde cursus! Erg interessant. Ik heb vooral het contact met de mentor als zeer goed ervaren. Ik raad anderen de cursus Voedingsleer zeker aan! Zelf ben ik nu net gestart met de opleiding gewichtsconsulent via het NTI, ter aanvulling op deze cursus..