NTI-nl

Mentor
7.4/10
Studie-materialen

E Willigen van, 34 jaar, Waddin34veen

Prima opleiding, goed te combineren met gezin en sociale leven i.v.m. flexibele studieduur.
De sfeer op het examencentrum is zeer positief en de dagen dat je naar school moet heb ik als zeer positief en gezellig ervaren.

Over het algemeen tevreden. Soms werden deadlines niet gehaald en dat was erg stressvol in de afstudeer periode. Maar dat is gelukkig weer gecompenseerd door een extra snelle nakijktijd aan het... Over het algemeen tevreden. Soms werden deadlines niet gehaald en dat was erg stressvol in de afstudeer periode. Maar dat is gelukkig weer gecompenseerd door een extra snelle nakijktijd aan het einde van mijn opleiding.

Goede docenten. Een erg betrokken mentor.

Mijn stagebegeleider is niet geschikt voor dat werk.

Daphne Nijenkamp

Prima, maar jammer dat je niet echt met iemand in contact komt/bent. Lastig om vragen te stellen via het forum, mail vind ik fijner.

toetsing is erg officieel

toets omvat maar een heel klein gedeelte van wat je moet leren. Het antwoordenboek geeft antwoord maar legt iets niet uit wat soms heel vervelend is. Er staat een bepaald aantal uur gepland voor een... toets omvat maar een heel klein gedeelte van wat je moet leren. Het antwoordenboek geeft antwoord maar legt iets niet uit wat soms heel vervelend is. Er staat een bepaald aantal uur gepland voor een opdracht, ik heb er echter vaak veel langer over gedaan en dat werkt niet motiverend!

In het begin vond ik de informatie chaotisch, ik kon niet inloggen, omdat ik verkeerde informatie had gekregen, bleek later. Ik heb een HBO cursus coaching gevolgd, maar naar later bleek was dit een... In het begin vond ik de informatie chaotisch, ik kon niet inloggen, omdat ik verkeerde informatie had gekregen, bleek later. Ik heb een HBO cursus coaching gevolgd, maar naar later bleek was dit een onderdeel van de HBO opleiding toegepaste psychologie. Hierdoor was het vaak lastig om de juiste info te krijgen. Verder wilde ik de cursus in een half jaar doen, dit was onmogelijk omdat er een praktijkdag gevolgd moest worden. De eerste zat vol en de tweede was pas na driekwart jaar. Na mijn klacht zijn er gelukkig nieuwe praktijkdagen gepland, waardoor ik toch wat eerder de cursus kon afronden, fijn!

Ik vond de praktijkdag echt een hele geslaagde dag, boordevol waardevolle informatie! Je hebt daar echt wat aan!

Het zou prettig zijn als er wat meer begeleiding voor deze cursus was. Nu moet je alles alleen doen, hopen dat je op de "goede weg" zit, want je kan met niemand hierover "sparren", of 'sparren' met... Het zou prettig zijn als er wat meer begeleiding voor deze cursus was. Nu moet je alles alleen doen, hopen dat je op de "goede weg" zit, want je kan met niemand hierover "sparren", of 'sparren' met mede cursisten?

Rick, 30 jaar, Woerden

Een leuke studie waarbij het NTI zorgt voor goed lesmateriaal en ondersteuning/begeleiding. De rest moet je gewoon zelf doen en ondernemen!!

Hiepje

Ik ben pas sinds augustus leerling bij de nti dus heb nog niet zo heel veel ervaring met de nti.
Maar als ik bel word ik vriendelijk te woord gestaan en netjes geholpen. Via WhatsApp grijg ik ook redelijk snel antwoord en ook duidelijk antwoord. Via de mail duurt het meesral wat langer. Maar ook dan krijg ik netjes antwoord.

De opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2 valt tot nu toe mee . Ik heb pas 1 examen gedaan. Eigenlijk kun je het gewn examen noemen. Want het kwam bij mij meer over als een toets. Waar ogergens een taal foutje in zit. sat heb ik ook tijdens de vragen na die examen aangegeven.

De memo trainer daar heb ik veel baat bij. Omdat vooral bij de eerste examen de memo trainer aangaf dat er weer een soort van toetsing was waardoor ik scherp bleef.

Zoals ik net bij de vorige vraag aangaf . De memo trainer.
Zoals ik net bij de vorige vraag aangaf . De memo trainer.
Met name de melding dat er vragen beantwoord (toetsing) moest worden. Daar had ik veel baat bij omdat het me scherp hield. Waardoor ik het niet kon laten verstoffen. En van dat is nu dus wel het geval. Ik heb zelf soms moeite om een hoofd stuk uit te lezen(concentratie ). Mischien kan er een paar standaard vragen in de memo trainer staan bij (bijna) elk vak. En de ook op de trainer te laten lezen zodat iemand zolas ik waneer er even rust is kan gaan lezen.

Corina Brink

Ik vind het een goede opleiding en ik heb ook het gevoel dat ik veel geleerd heb en nog steeds leer van mijn studie hbo-rechten. Het NTI biedt daar ook de mogelijkheden voor.

De begeleiding van mijn mentor Jacqueline is heel adequaat en er is ook altijd sprake van een persoonlijke interesse die een grote toegevoegde waarde geeft aan blended learning.

Ik studeer in het kader van het open bestel; doe deze studie naast een fulltime baan als docent in het mbo. De minor Openbaar Bestuur moet je compleet als zelfstudie zien te voltooien. Het is een... Ik studeer in het kader van het open bestel; doe deze studie naast een fulltime baan als docent in het mbo. De minor Openbaar Bestuur moet je compleet als zelfstudie zien te voltooien. Het is een moeilijke minor wat betreft de examens bestuursrecht 1 en 2. Daar zou wat meer begeleiding passend zijn vooral in de benadering van de vragen die gesteld worden en de verwachte uitwerking daarvan. Ik heb behoefte aan oefenmateriaal en uitleg - digitaal lesmateriaal en
een uitleg bij de antwoorden die je fout hebt gedaan - digitale uitleg van moeilijke leerstof zouden de studeerbaarheid vergroten. Bovendien vind ik dat de thuisopdrachten niet altijd duidelijk geformuleerd zijn en het maximale aantal pagina's vind ik niet altijd reëel gesteld. Ik begrijp wel dat er een maximum gesteld wordt, maar de inhoud die gevraagd wordt, is toch het belangrijkste en om dan meteen 1 punt aftrek toe te passen als ik 1 pagina meer heb. Ik laat het zover niet komen, maar ben dan m.i. onevenredig lang bezig met de aanpassing van de lengte van de tekst waarbij ik dan niet verder op de inhoud kan snoeien.

Studie is van een hoog niveau, waarbij je zelf wel over veel discipline en doorzettingsvermogen moet beschikken

De zelfstandigheid en de vele momenten dat je een examen in kunt plannen

Praktijktrainingen vaker aanbieden

Fijne school. Studie gemiddeld makkelijker dan een studie op een Hogeschool waarbij je colleges hebt.
Prettig dat alles op eigen tempo kan en intranet goed werkt. E-College's zijn inhoudelijk soms wat oppervlakkig.
Trainingsdagen zijn daarentegen weer leerzaam. Tentamens niveau is gelijk aan een hogeschool met colleges op school.
Papers lijken makkelijker. Er wordt weinig reflectie verwacht. Alles in zo weinig mogelijk pagina's maakt dat je duidelijk een verslag schrijft. Echter kan je daardoor ook veel leerzame aspecten missen. Al met al toch een aanrader!
Klantenservice/mentoraat loopt soms zeer moeizaam. Doordat steeds een ander persoon voor je klaar staat, moet je steeds opnieuw je hele verhaal doen. Hierdoor voel ik me minder gezien en voel ik me soms zeurderig overkomen. Geduld hebben totdat je het juiste antwoord hebt is een kunst.

Flexibel.

Klantenservice en Mentoraat verbeteren. Ervaren docenten op het mentoraat is een pre.

Mieke

Toen ik mij had aangemeld, bleek dat ik in aanmerking kwam voor overheidsfinanciering. heel fijn, maar er is niets verteld over de voorwaarden die hieraan verbonden zijn.
nu blijkt dat ik dus...
nu blijkt dat ik dus niet sneller kan starten met mijn 2e semester, en moet ik straks 2 maanden zitten wachten.
dit werkt zeer demotiverend en ik voel mij hierdoor flink belazert, dit had echt gecommuniceerd moeten worden.

mijn eerste paper was snel nagekeken
de praktijkdag was leuk, nuttig en er was een goede lerares

het zou fijn zijn als een nieuwe student die nog geen ervaring heeft met (thuis)studeren meer begeleiding krijgt,
bijvoorbeeld dat je aan het begin gebeld wordt door iemand die je een beetje...
bijvoorbeeld dat je aan het begin gebeld wordt door iemand die je een beetje wegwijs maakt.
nu moet je alles zelf uitzoeken en bel je zelf pas als je er echt niet uitkomt.