NTI-nl

Mentor
7.4/10
Studie-materialen

Student begonnen in 2016, 34 jaar, Hoofddorp

Helaas brengt deze studie niet wat het belooft! Vooraf wordt er geschermd met mooie beloftes zoals 'goede begeleiding van topdocenten' en 'een persoonlijke mentor die je overdag en 's avonds kunt... Helaas brengt deze studie niet wat het belooft! Vooraf wordt er geschermd met mooie beloftes zoals 'goede begeleiding van topdocenten' en 'een persoonlijke mentor die je overdag en 's avonds kunt bereiken'. Dat valt in de praktijk vies tegen. Er is geen persoonlijke mentor maar een groep mensen op het HBO-mentoraat die dagen later pas reageren op e-mails en vragen. Daar is niets persoonlijks aan!
De docenten maken het nog bonter. Vragen, die je alleen via een forum kunt stellen, worden pas weken later beantwoord op het moment dat het niet meer relevant is omdat je inmiddels de betreffende module al afgerond hebt. En sommige vragen worden helemaal niet beantwoord, dus verwacht zeer zeker geen docentenbegeleiding bij deze opleiding!

Huiswerk wordt bij de meeste modules vèr buiten de beloofde termijn nagekeken, waarbij sommige docenten minimaal feedback geven.
De module Apps Bouwen kan beter geschrapt worden, want je leert in deze module helemaal geen apps bouwen! Ja, er wordt uitgelegd hoe je een idee kunt omvormen tot het design van een app, maar het daadwerkelijk bouwen van een app leer je dus niet!

Omdat social media een wereld is die erg snel verandert, is de inhoud van de lesboeken (die veelal uit de jaren 2013 en 2014 komen) al behoorlijk verouderd. Daar is misschien niet veel aan te doen bij gebrek aan betere boeken, maar ook de leermaterialen vanuit het NTI zelf (die dus makkelijk aan te passen zijn), zijn niet up-to-date. Er wordt regelmatig verwezen naar websites en links die gewoon niet meer bestaan. Google+ wordt nog opgehemeld als het netwerk van de toekomst, terwijl inmiddels gebleken is dat Google+ de grootste flop van Google is.

Kortom, dit is voor mij de eerste èn de laatste keer dat ik een opleiding bij het NTI volg!

Student begonnen in 2016, 34 jaar, Hoofddorp

warda lafour, 29 jaar, hoorn

Super !!! zeer tevreden

Sharon Dam

Slecht
Slecht
Alles bij het NTI is chaotisch en slecht geregeld. De communicatie laat ten wensen over en met alles en daadwerkelijk alles proberen ze meer geld binnen te halen terwijl de student er niks aan heeft. Je kan aan alles merken dat het NTI een bedrijf is dat zoveel mogelijk winst wilt maken met zo weinig mogelijk moeite in plaats van het opleiden van studenten.
Het NTI is geen school te noemen.

Nee, helaas niet

- Beter communiceren met zowel studenten als docenten
- Fronter verbeteren (alles duurt te lang en te ingewikkeld)
- Prijzen aanpassen van inzage en herkansingen, jullie verdienen al...
- Beter communiceren met zowel studenten als docenten
- Fronter verbeteren (alles duurt te lang en te ingewikkeld)
- Prijzen aanpassen van inzage en herkansingen, jullie verdienen al genoeg aan de studenten
- Opdrachten verduidelijken (zijn veel te vaag opgesteld waardoor studenten het verkeerd begrijpen en onvoldoende halen waardoor ze vervolgens weer veel te veel kunnen betalen voor herkansingen)
Deze punten zijn niet alleen punten van mij, maar van zowel mijn hele klas

In het algemeen positief. Fijn om in eigen tempo op niveau te kunnen studeren.

Goede opzet van de studie, goed studiemateriaal. Docenten met kennis en ervaring.

Lange tijd onduidelijkheid over wanneer de praktijkdagen te plannen zijn. Weinig inzicht in mogelijheden. In tweede jaar veel praktijkdagen snel achter elkaar. Je weet geen alternatief dus moet wel... Lange tijd onduidelijkheid over wanneer de praktijkdagen te plannen zijn. Weinig inzicht in mogelijheden. In tweede jaar veel praktijkdagen snel achter elkaar. Je weet geen alternatief dus moet wel inplannen als er iets beschikbaar is.

Flexibel qua studie = ja
Flexibel qua praktijkdagen = nee

Prima. Alleen als je echt wat nodig hebt van het nti kan het erg lang duren.

De mentoren willen wel graag meedenken.

Inhoudelijk is de opleiding héél interessant en boeiend, jammer dat de begeleiding hapert. Zowel tijdens de praktijkdagen (die niet echt een toegevoegde waarde zijn in sommige gevallen, al zijn er... Inhoudelijk is de opleiding héél interessant en boeiend, jammer dat de begeleiding hapert. Zowel tijdens de praktijkdagen (die niet echt een toegevoegde waarde zijn in sommige gevallen, al zijn er ook boeiende dagen) als in de 'online' begeleiding: antwoord laat dagen op zich wachten én is negen van de tien nietszeggend: je stelt een vraag en het antwoord is: dat vind je daar op de site. Terwijl je net de vraag stelt omdat je het op de site niet vindt, of het antwoord daar niet voldoende uitleg geeft).

De inhoud van de cursus!

De begeleiding online en de praktijkdagen. Ook heel jammer dat ik héél lang moest wachten tot ik praktijkdagen kon inplannen (van augustus tot december!) én dat die alleen in Leiden te boeken waren,... De begeleiding online en de praktijkdagen. Ook heel jammer dat ik héél lang moest wachten tot ik praktijkdagen kon inplannen (van augustus tot december!) én dat die alleen in Leiden te boeken waren, veel verder voor mij dan bvb Utrecht.

Mijn ervaring met nti is oke, leeromgeving is duidelijk en een goede keus van studie boeken.

Leuke en leerzame praktijkdagen.

vragen en discussie berichten per opleiding selecteren en weergeven.

Over het algemeen vind ik het NTI matig.

Motivatie van de lessen tijdens de klassikale lesdagen.

Betere voorbereiding en PROEFTOETSEN voor de tentamens. Wij worden niet goed voorbereid voor tentamens. Het zijn al allemaal open vragen, wat dus betekend dat je letterlijk een heel boek uit je... Betere voorbereiding en PROEFTOETSEN voor de tentamens. Wij worden niet goed voorbereid voor tentamens. Het zijn al allemaal open vragen, wat dus betekend dat je letterlijk een heel boek uit je hooft moet weten (belachelijk).
De opleiding is al erg duur en we krijgen niet eens een Studenten OV chipkaart of studiefinanciering, en de herkansingen zijn veeeeeeeeeeeeeeeel te duur!!!!!

Arend de Bie

Praktijkdagen zijn over t algemeen een zeer verknipte afspiegeling van de inhoud van welke module ook. Bovendien wordt dit vaak gegeven door medewerkers die sudenten een blik geven in de te studeren... Praktijkdagen zijn over t algemeen een zeer verknipte afspiegeling van de inhoud van welke module ook. Bovendien wordt dit vaak gegeven door medewerkers die sudenten een blik geven in de te studeren stof maar inhoudelijk eigenlijk niet weten waar de spreekwoordelijke 'klepel' hangt. Dit maakt het dan ook mogelijk om flink winst te maken aan nietsvermoedende studenten die constant herexamens moeten doen.

Leuke medewerkers

Studenten beter voorbereiden?