Ervaring is tot nu toe positief, en de app werkt goed
William
No hassle
Loekie
Zeer goed je verbruik en mogelijkheden om nog beter met je energie en gas om te gaan
Louise
Onze ervaring met Oxxio is ronduit frustrerend geweest. Na het overlijden..."Hoe Oxxio het overlijden van onze vader nóg moeilijker maakte: 17 maanden strijd en nog steeds geen oplossing"
Onze ervaring met Oxxio is ronduit frustrerend geweest. Na het overlijden van onze vader op 6 mei 2023 hebben wij als erven op 18 mei contact opgenomen met Oxxio om het adres te wijzigen. Helaas ging dit direct mis en bleef post naar het oude adres gestuurd worden. In november ontvingen we een incassobrief, wat volgens Oxxio een vergissing bleek te zijn en zou worden opgelost. Uiteindelijk, omdat het incassobedrijf niets van Oxxio hoorde, hebben wij zelf contact opgenomen om de situatie uit te leggen. Het incassobedrijf zette daarop de case on hold, maar dit was dus niet door Oxxio gedaan, ondanks dat zij dit hadden beloofd.
In januari kregen we een jaarafrekening waarvan de meterstanden niet klopten. Na contact met Oxxio werd ons geadviseerd de jaaropgave in de wacht te zetten in verband met de verkoop van het huis. Ook werd ons aangeraden het maandbedrag te verlagen, omdat er niemand meer woonde. In juli, na de verkoop van het huis, gaven we de juiste meterstanden door via foto’s van de makelaar. Tot onze verbazing stuurde Oxxio daarna een jaarafrekening met veel te hoge meterstanden.
Ondanks meerdere telefoontjes en beloftes, werd het probleem niet opgelost. We moesten wel drie keer bellen voor dezelfde kwestie. Pas in 2024 kregen we met veel moeite een herberekening, maar die van 2023 blijft nog steeds uit. Volgens de berekening zouden we nog zo'n €700 terug moeten krijgen na de herberekening van de jaarafrekening van 2023. Dat is tot nu toe nog steeds niet gebeurd, wat allesbehalve netjes is. Het aantal keren dat we hebben gebeld is inmiddels opgelopen tot 18, en we hebben zeven e-mails gestuurd, vaak zonder enige terugkoppeling. Belafspraken werden niet nagekomen en het correct registreren van adres- en telefoongegevens bleek telkens een probleem.
We zijn nu 17 maanden verder en het probleem is nog steeds niet opgelost. Het voelt alsof we moeten bedelen voor een correcte afhandeling van zaken die na het overlijden van onze vader hadden moeten worden afgehandeld. Het is onbegrijpelijk dat dit zo lang moet duren en dat Oxxio zo onzorgvuldig omgaat met de situatie.
Kortom, de service van Oxxio laat ernstig te wensen over.
Bas
Inzicht in de app is slecht en helpt je eigenlijk helemaal niet. Wat juist wel de bedoeling zou moeten zijn. Ook als je contact zoekt krijg je een vreselijke chat bot. Die met kut antwoorden komt...Inzicht in de app is slecht en helpt je eigenlijk helemaal niet. Wat juist wel de bedoeling zou moeten zijn. Ook als je contact zoekt krijg je een vreselijke chat bot. Die met kut antwoorden komt wat je zelf ook het kunnen bedenken. Als je contact hebt met een medewerker duurt het elke keer 1/2 dagen voordat je reactie hebt. En bellen zijn waardeloze tijden, in de avond of einde middag kun je niet meer bellen. Lastig voor mensen die overdag gewoon werken.
Judith L
Opzegging per post
Jan
Geen aankondiging dat de overstap dag er aan kwam. Geeft onzekerheid of het wel goed gaat.
John Do
Niet belang van klant of klantbehoud erg hoog zitten
Cor
Matig/goed
Micky van der Laan
De overstap naar Oxxio is heel simpel verlopen. De communicatie over de verwachtingen is heel duidelijk. De Oxxio aapp is ook 1 van de betere die ik tot nu toe heb gehad van leveranciers.