Eenvoud van reserveren
Service tijdens bezoek
7.8/10
Faciliteiten
Arrangement/ entree

Super Last minute boeking (paar uur van te voren) gedaan voor een ontstress mini-break naar Spa & Hotel Zuiver. Kan de combinatie echt aanbevelen mocht je niet om de hoek wonen en geen stress willen... Super Last minute boeking (paar uur van te voren) gedaan voor een ontstress mini-break naar Spa & Hotel Zuiver. Kan de combinatie echt aanbevelen mocht je niet om de hoek wonen en geen stress willen van op 1 dag 2 x moeten reizen!
Een hotel overnachting (topaanbieding voor maar 85€) geeft je 2 dagen toegang tot de Spa, je kunt er al dan niet een ontbijtje bijboeken (14,50€ prima! ook glutenvrije opties op aanvraag) maar dat is niet verplicht. Ik was alleen maar deze prijs is in principe voor 2 personen. Dat is echt geen geld.
De spa kende ik al aangezien ik jaren in Amsterdam heb gewoond; heerlijk en zo ruim met een luxe uitstraling. Het hotel heeft me aangenaam verrast. Prachtige ruime kamer, lekker bed en een geweldige regendouche. Hoe lekker is dat om met je badjas aan meteen de spa in te kunnen duiken en nadien weer je bedje in?
Op zondagmiddag aangekomen en 5 uur in de Spa doorgebracht. De volgende ochtend na het ontbijt en uitchecken (je koffer of tas kun je zo lang weg laten zetten mocht je met OV zijn) stevig gewandeld in het Amsterdamse Bos en daarna weer tot 17:00u de Spa in. Helemaal schoon, met rose huidje en uitgerust terug naar huis. Zou het zo weet doen! Wat zeg ik; ik ga weer eens een datum zoeken want het is echt een mini vakantie.

Positieve punten tijdens je bezoek

Op nr. 1: De heerlijke opgietingen in de Finse buiten sauna. Erg goed 'gehost' door een symphatieke opgieter ( type relaxte 'snowboarder') die zijn taak op luchtige wijze toch zo serieus neemt dat... Op nr. 1: De heerlijke opgietingen in de Finse buiten sauna. Erg goed 'gehost' door een symphatieke opgieter ( type relaxte 'snowboarder') die zijn taak op luchtige wijze toch zo serieus neemt dat hij (met zijn duidelijke en fijne uitleg) iedereen ook echt stil weet te krijgen!! (Toch wel zeldzaam in deze sauna. Zie nadelen)
Heerlijk doorzweten, en echt 15 min. anti-stress therapie. Top. Echt niet missen!

Op nr. 2: Ik ben nogal gek op Rituals en krijg dit normaliter alleen kado. Hier douche, shampoo en scrub je jezelf dus eindeloos met ritual producten. Wat een verwennerij!

Op nr. 3: Service
-mijn slippers waren door iemand meegenomen. (Per ongeluk?) Ik melde dit bij de balie (want zonder slippers kun je niet veel meer) en kreeg gratis nieuwe
- Ik ben glutenvrij (wel van te voren gemeld) en kreeg nu eens geen klef wit fabrieksbrood maar lekkere bolletjes.

Verdere pluspunten;
-erg fijne infrarood sauna voor pijnlijke spieren
- goede temperatuur van de stoomruimtes
- dutje doen in het (redelijk stille) caldarium
- de openhaard sauna buitenj
- aanwezigheid van een enorm luxe zonnebank
- mogelijkheid tot het boeken van last-minute massages
- aanwezigheid van een hotelgedeelte
- de ligging in het Amsterdamse Bos.

Hotel:
- beste regendouche EVER. (Perfecte waterdruk)
- Lekker bed. Maar dat is persoonlijk (ik houd niet van harde bedden)

Verbeterpunten of suggesties

1a. Een absoluut nadeel van Spa Zuiver vind ik de akoestiek. Omdat het heel hoog en open is, is het een 'galmbak' en ontstaat er bij gepraat al snel een kakkefonie aan geluid dat soms tot in de... 1a. Een absoluut nadeel van Spa Zuiver vind ik de akoestiek. Omdat het heel hoog en open is, is het een 'galmbak' en ontstaat er bij gepraat al snel een kakkefonie aan geluid dat soms tot in de sauna zelf doorklinkt. Nou is er aan de architectuur niks meer te veranderen maar waar nog wel wat te halen valt bij deze Spa (en wat mij persoonlijk echt stoort) is dat het NERGENS echt stil is:
!!
1b. er is ook geen stilte ruimte... Het relaxgedeelte boven heeft geweldige bedden maar het is meteen ook horeca. Dus staat er meteen een ober voor je neus en zitten er voor je diverse mensen te pimpelen en hun week bij te kletsen. Niet echt relaxed... Ik had na mijn zoveelste bezoek echt de hoop dat hier inmiddels wat aan veranderd was maar blijkbaar is stilte in deze Spa minder van belang. En waar er 1 praat, nodigt dat anderen uit om dit ook te doen. Zelfs in de sauna's. Nou had ik een kamer geboekt maar ik kan me voorstellen dat je, wanneer je bijvoorbeeld supermoe een dagje heen en weer komt uit Groningen of Maastricht je niet helemaal ontspannen naar huis gaat. Dit zou een reden kunnen zijn voor mij om op den duur niet meer naar dit complex te gaan. Want het is er eigenlijk altijd wel druk (begrijpelijk) en je kunt geen 8 uur doorbrengen op houten bankjes. Je wilt ook wel ff lekker liggen even!

2. Het is al vaker gezegd; de horeca is erg duur, zelfs voor Amsterdamse begrippen. Maar ik snap het wel: Bij zo een enorm gebouw met deze uitstraling, op deze locatie en met mooie aanbiedingen zul je ergens je winst vandaan moeten halen. Het zij ze vergeven. Als je het er niet voor over hebt eet dan thuis van te voren of zie je sauna dagje als ontgifting en houdt het bij een sapje, soepje of salade. Want het is geen top eten voor deze prijzen maar een sauna hoeft voor mij ook geen 4 sterrenrestaurant te hebben.
- Over het algemeen vind ik het zwembad en de baden net iets te koud. Zeker in de winter buiten. Het verschil met de buitentemperatuur kan echt beter.

Hotel:
- Geen waterkoker op de hotelkamers
- Te dun dekbed op de kamer voor hartje winter

Suggesties Sauna:
- Stilteruimte met bedden please!! Of als dit niet kan (ivm ruimte) biedt dan koptelefoons met bv Spotify aan zodat mensen zich af kunnen sluiten door middel van muziek
- Scrubzout bij het douchegedeelte binnen en niet alleen buiten
- Lieve Spa Zuiver; iedereen tapt toch wel zijn waterflesje bij in de toilet. Jullie gedogen flesjes. Waarom dan niet een paar tapkraantjes in de Spa? Wel zo hygienisch!

Suggesties hotel:
- deken in de kast voor de winter
- uitleg op sheet van al die knopjes in de kamer en uitchecktijd op kamer vermelden
- waterkoker op de kamer. Want je kunt immers na 23u niks meer krijgen en jullie hebben geen bar of roomservice. Wat nou als je enorm laat aankomt en je wilt zo graag nog iets warms?

Greet

Geen gastvrij onthaal.. receptie melde ons aan.gaf de bandjes.en dat was het bij navraag welke kant we op moesten en of er een plattegrond was .kregen we iets meer info.. Geen gastvrij onthaal.. receptie melde ons aan.gaf de bandjes.en dat was het bij navraag welke kant we op moesten en of er een plattegrond was .kregen we iets meer info..
Eetgelegenheden..matige kaart en geen hartelijke bediening .ze hadden er geen zin in .bij de activiteiten was er om 12.30 gezichtsscrub te verkrijgen voor dat we er waren ruim op tijd was alles op..en Mw was niet van plan nog wat extra te regelen bij vertrek overigens in donkere kleedkamers geen spiegel of föhn...en bij betaling..nog 10 euro parkeergeld ...dat hadden we niet bedacht we waren met 2 auto's gekomen anders hadden we elders afgesproken en met 1 auto gekomen dus de aanbieding werd alsnog duur...

Fijne sauna's, zwembad en opgietingen.

Positieve punten tijdens je bezoek

De opgietingen zijn altijd heel fijn. Ook het zwembad van binnen naar buiten is heerlijk en eigenlijk alle faciliteiten.
Bediening bij de relaxruimte is prettig.
Het in- en uitchecken...
Bediening bij de relaxruimte is prettig.
Het in- en uitchecken van het hotel ging heel fijn. De hotelkamer was prettig (ruim, stil, geweldige douche, apart toilet).

Verbeterpunten of suggesties

In het restaurant is men met name onaardig waar het al of niet een reservering betreft.
In de hotelkamer (kamer 110) waren doorgelegen matrassen, die waren niet prettig.
Het was nogal...
Het was nogal druk in de welness in het weekend, we zijn niet lang gebleven.
Graag iets meer licht in de haardsauna achterin, je ziet daar geen hand voor ogen de eerste minuten.
Graag iets meer licht in de relaxruimte boven, zodat lezen makkelijker wordt.
Bij een reservering is het fijn om in de bevestiging te zetten wat je gereserveerd hebt (wij hadden de hoteldeal en er stond niet bij dat we ook 2 dagen toegang tot de sauna hadden)

Rob van Steijn

Heerlijk ontspannend in een ongedwongen sfeer. De aufguss sessies zijn een hoogtepunt en worden veelvuldig gegeven. De houtskoolsauna is tevens mijn favoriet, maar ook de andere sauna's zoals Finse... Heerlijk ontspannend in een ongedwongen sfeer. De aufguss sessies zijn een hoogtepunt en worden veelvuldig gegeven. De houtskoolsauna is tevens mijn favoriet, maar ook de andere sauna's zoals Finse en muzieksauna is lekker. Ook een ruim bubbelbad is geweldig. Kortom ik heb weer genoten.

De aufguss sessie

Verbeterpunten of suggesties

De parkeertarieven zijn te hoog. En het scrubzout wat ontbreekt bij de douches in het begin

Heerlijk genoten van rust ontspanning en warmte

Positieve punten tijdens je bezoek

Nog lekker rustig in de ochtend

Relax/ leesruimte

Karin Laenen

Altijd een feest om naar Spa Zuiver te gaan. Ruim aanbod aan faciliteiten. Alles schoon en ruim van opzet. Heerlijke opgietingen en relaxe klankschalensessies. Puur genieten.

Positieve punten tijdens je bezoek

Aanbod aan opgietingen, klankschalen sessies, enz.

Verbeterpunten of suggesties

Deur muziek sauna zodanig repareren dat deze beter sluit. Staat elke keer open waardoor je alle geluiden van douchen, dompelbad en mensen hoort. Erg irritant. Ook graag andere, afwisselende muziek.

Atie

Altijd fijn een dag naar Spa Zuiver. De hotstone massage en opgietingen waren heerlijk.

Positieve punten tijdens je bezoek

Positief vind ik de extraatjes in de vorm van een gezichts scrub, klankschaal sessie en het sapje na de opgieting.

Verbeterpunten of suggesties

Ik hoop dat Spa Zuiver niet de Zwaluwhoeve achterna gaat in negatieve zin. Het wordt steeds drukker.
De horeca was tot twee jaar terug prima maar wij vinden het nu steeds meer achteruit gaan. Het gebodene is te duur (€8.50 voor een snee brood met wat beleg, voor dit bedrag verwacht ik een echt lekker broodje) en het italiaanse 2 gangen diner daar was ik ook niet blij mee. Jammer want horeca is naast de spa ook een belangrijk onderdeel van een verwendag!

Dominique Koot

Het was heerlijk om mijn verjaardag relaxed te beginnen in de spa. Zeker de moeite waard om koffie met taart vooraf te bestellen, voordelig en echt lekker!

Heerlijk gemberthee met gebak

Idd soms lastig reserveren

Veel mogelijkheden toch ontspannen en gemoedelijke sfeer

Positieve punten tijdens je bezoek

Voldoende ruimte en keuze mogelijkheden

Realxruimte