SRM

1997 beoordelingen

1997 Reviews

Prettige opleiding, veel ruimte voor eigen ervaringen en vragen. (te) kleine groep deelnemers maakt het persoonlijk maar soms ongemakkelijk. zeer ervaren docent met veel actuele voorbeelden.

Ik had verwacht dat het al iets meer handvatten zou bieden om zelf aan de slag te gaan. Het was voor mij een beetje langdradig en veel uitleg/theorie over wat het is en wat je ermee kan, maar miste... Ik had verwacht dat het al iets meer handvatten zou bieden om zelf aan de slag te gaan. Het was voor mij een beetje langdradig en veel uitleg/theorie over wat het is en wat je ermee kan, maar miste een beetje dat ik er daadwerkelijk mee aan de slag kan. Dat kwam vooral in het laatste uur aan bod, maar toen was de cursus al bijna voorbij... dus te kort naar m.i.

Erik-Jan

De masterclass Corporate communicatie was een mooie afwisseling van theorie en praktijk. Allereerst omdat de docent zijn eigen praktijkervaring combineert met de lesstof. Ook omdat elk theorieblok... De masterclass Corporate communicatie was een mooie afwisseling van theorie en praktijk. Allereerst omdat de docent zijn eigen praktijkervaring combineert met de lesstof. Ook omdat elk theorieblok uitmondde in een opdracht. Ze gaven voldoende aanleiding om na te denken over corporate communicatie in de eigen organisatie.

Zowel de theorie als de mogelijkheid om te sparren met andere IC adviseurs over actuele vraagstukken vond ik heel waardevol en sluiten goed aan bij mijn dagelijkse werkzaamheden. De eindopdracht... Zowel de theorie als de mogelijkheid om te sparren met andere IC adviseurs over actuele vraagstukken vond ik heel waardevol en sluiten goed aan bij mijn dagelijkse werkzaamheden. De eindopdracht was, tov de lengte / gemiddelde belasting van de opleiding, erg groot en had een aantal verplichte elementen die niet goed aansluiten op de inhoud vd opleiding. Zowel bij mijzelf als bij diverse medestudenten had de examinator en behoorlijk andere kijk op de eindopdracht dan de docent die ons hierin heeft begeleid, dit heeft diverse studenten onnodig veel tijd en energie gekost en maakt het onduidelijk wat "goed" is. Het contact met SRM (o.a. planning vd verschillende modules) verliep vaak rommelig en slordig. De opleiding wordt ook aangeboden als online opleiding, echter is één van de modules (Leiderschap bij verandering) alleen op locatie te volgen.

Sanne van Mil

Volg alsjeblieft NOOIT een opleiding via SRM. Ze zijn onderdeel van NCOI en de organisatie daarachter is echt vreselijk. De communicatie is ronduit slecht (veelal te laat, onvolledig een geen vast... Volg alsjeblieft NOOIT een opleiding via SRM. Ze zijn onderdeel van NCOI en de organisatie daarachter is echt vreselijk. De communicatie is ronduit slecht (veelal te laat, onvolledig een geen vast contactpersoon). Ik moest helaas mijn opleiding pauzeren en later zelfs afbreken vanwege een burn-out én long-covid. Ik heb nagenoeg de hele opleiding moeten betalen en amper iets kunnen volgen. Ik heb gevraagd of ik alsnog de boeken mocht ontvangen van de modules die ik niet heb kunnen volgen. Deze bleken niet meer te bestellen... De opleiding is binnen een jaar compleet veranderd. Waanzin! Daarnaast kiezen ze locaties uit met extreem hoge parkeerkosten, wat ik nogal schandalig vind als je al zoveel betaald voor een opleiding. Er zitten een aantal goede docenten tussen, maar je moet geluk hebben dat je de juiste treft. Boeven-organisatie is het. Nogmaals, mocht je een studie hier overwegen: doe het niet.

Doordat de docenten vanuit de praktijk komen, wordt de theorie direct gekoppeld aan werksituaties. Dat is erg nuttig en helpt om de stof gelijk ook toe te passen op je eigen werk. Helaas een groot... Doordat de docenten vanuit de praktijk komen, wordt de theorie direct gekoppeld aan werksituaties. Dat is erg nuttig en helpt om de stof gelijk ook toe te passen op je eigen werk. Helaas een groot deel van de opleiding door corona online moeten volgen. De online leeromgeving gaat erg uit van zenden, en interactie is lastig (je kunt elkaar bv. niet zien). Een programma als Microsoft Teams zou dit sterk kunnen verbeteren.
Lesmateriaal is interessant en relevant, en wordt goed gebruikt tijdens de lessen zelf.

De opleiding is voor mij meteen toepasbaar in mijn dagelijkse werk. Het geeft me structuur en handvaten. Ik ga nu op een strategischere manier met communicatie vraagstukken om.

Over...

Over Module 1 ben ik heel tevreden, inspirerende docent en fijn lesmateriaal! Module 2 heb ik minder aan gehad. Ik zat alleen in de les dus ik kon geen vaardigheden trainen waardoor het toch weer bij de theorie bleef. Erg jammer! Het Mediaboek voor deze module mag wat mij betreft ook veranderd worden. Dit is een boek uit 2012 met erg oude voorbeelden uit de jaren daarvoor nog: 2006-2011.

De live business case was wel weer heel leerzaam en ontzettend leuk om te doen!

Het volgen van een opleiding naast een 40-urige werkweek is best zwaar. Het is niet alleen het volgen van de lessen, maar ook de voorbereidingen, studeren voor het examen en het schrijven van verslagen en de eindopdracht vergt veel tijd en energie. Gelukkig zijn er mogelijkheden om examens en verslagen uit te stellen als het qua timing niet goed uitkomt. Dat is erg prettig!

Berend

Hoi,

volgens mij helemaal niks te mopperen. Integendeel. Etienne is een superleuke vent die veel weet, makkelijk vertelt en vooral erg goed inspeelt op wat er leeft.

Ik heb...
Hoi,

Ik heb al flink wat SRM cursussen gedaan en ben over t algemeen positief. Inhoudelijk zelden vragen of opmerkingen. Maar Etienne voegt echt wel iets toe als praktijkman.

Zalen waren okay. Niet erg inspirerend maar alle faciliteiten waren prima en daar gaat t om.

groeten
Berend