1997 beoordelingen

1997 Reviews

Deze opleiding was SRM onwaardig. Leslocaties en opleidingsmateriaal waren prima verzorgd maar er was nauwelijks samenhang tussen de inhoud van de lessen en het opleidingsmateriaal. Docenten waren... Deze opleiding was SRM onwaardig. Leslocaties en opleidingsmateriaal waren prima verzorgd maar er was nauwelijks samenhang tussen de inhoud van de lessen en het opleidingsmateriaal. Docenten waren matig voorbereid en toonden geen blijk van inzicht in elkaars programma of vakgebied noch die van de deelnemers. Ik mocht één module grotendeels overdoen vanwege corona en kreeg een andere docent met een compleet ander programma en andere lesstof. Er is geen basisprogramma voor de lessen of docenten houden zich er niet aan. De communicatie met SRM (of was het nou BVO?) verliep dramatisch slecht. Studiebegeleiding ontbreekt volledig en contact via E-connect werkt ook niet. Het ontbreekt aan samenhang tussen de modules. Alleen Karel Winkelaar verdient een dikke pluim waar zijn collega's nog een groot voorbeeld aan kunnen nemen. Terug naar het SRM van vroeger!

Beste student,
Hartelijk dan dat je jouw review achterlaat. Wat jammer dat een aantal punten binnen de opleiding niet naar je verwachting zijn verlopen. Goed dat je dit bij ons onder de aandacht brengt! Er is altijd ruimte voor verbetering en de ervaring van onze studenten is hierin heel waardevol. We nemen graag contact met je op om jouw ervaring en feedback te bespreken en hier een passende opvolging aan te geven. We nemen snel contact met je op!

Cristel

Deze training was inhoudelijk en didactisch slecht. De docent wist misschien wel veel van haar vak, maar kon het niet overbrengen. De presentatie was rommelig en zat vol fouten. Bovendien heeft ze... Deze training was inhoudelijk en didactisch slecht. De docent wist misschien wel veel van haar vak, maar kon het niet overbrengen. De presentatie was rommelig en zat vol fouten. Bovendien heeft ze vooral behandeld wat we online al moesten doen. Heb dus weinig nieuwe informatie gehoord. Ik heb vooral wat geleerd van mijn medecursisten, maar weining van de juf.

Ik wil deze review best toelichten als jullie vragen hebben.

Beste Cristel,
Beste Cristel,
Bedankt voor het delen van jouw review. Wat jammer om te lezen dat de training op diverse punten niet aan je verwachting heeft voldaan. Fijn dat je jouw review verder aan ons wilt toelichten. Dat waarderen we zeer. We nemen hiertoe op korte termijn contact met je op!

Esther

Ik had deze training bewust geselecteerd bij SRM omdat ik verwachtte een op communicatieadviseurs toegespitste opleiding te krijgen. Tot mijn verbazing was de groep echter zeer divers qua... Ik had deze training bewust geselecteerd bij SRM omdat ik verwachtte een op communicatieadviseurs toegespitste opleiding te krijgen. Tot mijn verbazing was de groep echter zeer divers qua achtergrond. Ik heb er het beste van gemaakt, maar dit is wel de laatste keer dat ik voor jullie kies, als je je profileert als opleidingsinstituut voor marketing en communicatie, stem de training daar dan ook op af of wees daar duidelijk over. Het heeft mij ook enorm gestoord dat je uiteindelijk niet bij een training van SRM maar van Boertien bleek te zitten.
Een volgende keer kies ik voor Van der Hilst, dan ben ik verzekerd van een op maat training binnen mijn vakgebied.

Beste Esther,
Beste Esther,
Hartelijk dank voor je review. Fijn dat je jouw ervaring en feedback met ons deelt! Dit is voor ons waardevolle informatie die we graag meenemen in de verbetering van ons onderwijs en onze dienstverlening. Wat jammer om te lezen dat de training op een aantal punten niet aan je verwachtingen heeft voldaan. Je bent onverwachts geconfronteerd met de uitvoering van de training door onze businesspartner Boertien Vergouwen Overduin en de samenstelling van de groep was anders dan voorgesteld. Met de informatie op onze website proberen wij zo uitgebreid mogelijk te informeren. Uiteraard helpen onze opleidingsadviseurs je graag verder wanneer je aanvullende vragen hebt die een belangrijk onderdeel vormen bij je keuze. We vinden het spijtig dat je een teleurgesteld gevoel hebt overgehouden aan je training. We komen hierover graag met je in contact, om jouw ervaring te bespreken en je wat meer toelichting te geven op jouw punten van aandacht. We helpen je graag verder en je hoort snel van ons!

Sophie

Ik vond de training overzichtelijk, makkelijk met thuis inloggen en een duidelijk verhaal van de docent.
Krijg ik nog een certificaat van deelname?

E-learning: docent reageert niet echt op berichten (waar is bv het intakeformulier; nooit reactie gehad) en ik heb het idee dat je een heel deel mist tijdens e-learning. Heel jammer, want wat je wel... E-learning: docent reageert niet echt op berichten (waar is bv het intakeformulier; nooit reactie gehad) en ik heb het idee dat je een heel deel mist tijdens e-learning. Heel jammer, want wat je wel leert is waardevol.

Beste student,
Bedankt voor het delen van jouw ervaring! Wat jammer om te lezen dat het contact met de docent niet helemaal naar verwachting verloopt. Goed dat je dit via deze weg bij ons aangeeft. Daar gaan we graag mee aan de slag! We nemen nog even contact met je op voor wat meer toelichting op je ervaring. Je hoort snel van ons!
SRM

De online leeromgeving was zeer prettig. De cursus duurde wel veel te lang, omdat we elke opdracht veel te uitgebreid gingen bespreken. Dit kostte veel tijd en was vaak niet interessant voor mij.

Beste student,
Hartelijk dank voor het achterlaten van je review! Fijn dat je de online leeromgeving als zeer prettig hebt ervaren. Jouw feedback over de duur van de training nemen we graag mee in de evaluatie. Dank je wel dat je dit als feedback aan ons meegeeft!

Monique

Inhoud is interessant. De methode vond ik minder. Het leek wel of het de eerste keer was dat deze training werd gegeven.
De docent was meer een begeleider, maar gaf weinig (extra)...
De docent was meer een begeleider, maar gaf weinig (extra) (theoretische) uitleg. Er werd ontzettend veel tijd besteed aan het bespreken van de opdrachten per cursist. Sommigen waren wel een half uur aan het woord (en anderen maar 3 minuten). Tip: geef iedereen (bijv.) maximaal 8 minuten om de opdracht die hij/zij heeft gedaan toe te lichten en eventuele vragen te stellen. Dan is het voor iedereen duidelijk, krijgt iedereen evenveel aandacht en loopt de les niet zo uit. We hadden bijv. pas lunch om 13.30 u en waren pas om 17.00 u klaar.
Les 2 was veel te technisch. Veel deelnemers (met name contentbeheerders en contentschrijvers) snapten het niet.
Nog een tip: Zorg ervoor dat iedereen van tevoren weet wat we gaan doen en wat je daarvoor nodig hebt. Als je bijv. voor de volgende les een account nodig hebt voor MozBar en Gmail, vermeld dat dan op tijd in e-connect zodat mensen dit van tevoren kunnen regelen en dit geen frustratie oplevert en veel tijd kost tijdens de training. Hetzelfde geldt voor toegang tot het cms. Vermeld dit van tevoren. Nu waren er mensen bezig met het SEO-proof maken van een site waarvan zij geen toegang hadden tot het cms, hetgeen wel noodzakelijk was voor de opdracht.

Informatieve en leuke workshop, waarbij veel praktijkvoorbeelden aan bod kwamen en er veel interactie was tussen de cursisten en de docent. qua theorie kwamen er veel modellen en mogelijkheden... Informatieve en leuke workshop, waarbij veel praktijkvoorbeelden aan bod kwamen en er veel interactie was tussen de cursisten en de docent. qua theorie kwamen er veel modellen en mogelijkheden voorbij die globaal besproken werden. Docent was meer gespreksleider, dan echt docent. Ik realiseer me wel dat dit een workshop is en geen training. voor mij was deze opzet heel prettig, omdat conceptontwikkeling en het schrijven van briefings niet mijn dagelijkse werk is.

Ik vond het fijn dat door het lezen van het studiemateriaal je weer even helemaal teruggeworpen werd op alle communicatiebegrippen. Ik had zelf van de colleges een hogere verwachting. Er werd veel... Ik vond het fijn dat door het lezen van het studiemateriaal je weer even helemaal teruggeworpen werd op alle communicatiebegrippen. Ik had zelf van de colleges een hogere verwachting. Er werd veel tijd besteed aan uitleg van de basiscommunicatiebegrippen, logisch omdat er deelnemers van verschillende opleidingen (ook nieuwe nog niet afgestudeerde communicatieprofessionals) bij zaten. Mijn verwachting was dat het programma dat ik volgde meer inhoudelijke discussies zou opleveren op het gebied van corporate communicatie. Overall ben ik blij dat ik dit programma ben gaan volgen en heeft het mijn denkwijze en kennis over corporate communicatie verdiept.

Patrick

Docent was zeker goed, maakte goede vertaalslag naar de praktijk. Het lesboek was daarentegen niet geweldig, bevat erg veel informatie en lastige teksten om door te komen.