Door de masterclass communicatiecoach en -trainer heb ik mijn coachvaardigheden kunnen toetsen en verbeteren. De handvatten en oefeningen in het training hebben me het laatste zetje gegeven om...Door de masterclass communicatiecoach en -trainer heb ik mijn coachvaardigheden kunnen toetsen en verbeteren. De handvatten en oefeningen in het training hebben me het laatste zetje gegeven om daadwerkelijk te gaan trainen.
Hebben, Manou (M.A.M.)
Ik vond het een ontzettend leerzame en inspirerende masterclass. Vooral het werken met de methode van het 'tweede scherm' was erg leerzaam. Het deel over het opzetten van een training had voor mij...Ik vond het een ontzettend leerzame en inspirerende masterclass. Vooral het werken met de methode van het 'tweede scherm' was erg leerzaam. Het deel over het opzetten van een training had voor mij korter gemogen en daardoor meer tijd voor het onderdeel coachen. De inspiratiedag was heel leuk maar ook veel indrukken en informatie en weinig tijd voor reflectie. Deze dag voelde voor mij meer als een cadeautje dan een opleidingsdag.
Jansen, Sanne (S.)
Etienne is een enthousiaste en kundige docent. Ook de colleges van Dolf over copywriting werden goed en bevlogen gegeven. Ik ben veel wijzer geworden over SEO en hoe je het toe kan passen. Veel...Etienne is een enthousiaste en kundige docent. Ook de colleges van Dolf over copywriting werden goed en bevlogen gegeven. Ik ben veel wijzer geworden over SEO en hoe je het toe kan passen. Veel theorie maar zeker ook praktische handvatten. Ik zou de cursus daarom gerust aan durven raden bij anderen. Misschien zou de mate waarin je de lesstof beheerst 'serieuzer' getoetst kunnen worden, dat je pas een certificaat krijgt als je een toets maakt. Nu was het voor mij allemaal redelijk 'vrijheid blijheid' en kwam het aan op zelfdiscipline. Maar ik merkte persoonlijk door de waan van alledag op mijn werk en de drukte van de maand december dat mijn 'SEO-opleiding' niet de aandacht kreeg die het verdiende. Dus geen negatief punt over de opleiding maar iets meer 'verplichte' zelfstudie zou voor mij een goede stok achter de deur zijn geweest. Al zou je zo'n toets beter facultatief kunnen maken want je wilt mensen niet afschrikken. Verder zeker een aanrader!
Meijer, Charlotte (C.)
De masterclass is inspirerend omdat de behandelende stof heel praktische gemaakt wordt doordat de deelnemers met diverse achtergronden deelnemen. Hierdoor krijgt elke theorie een eigen gezicht. Ik...De masterclass is inspirerend omdat de behandelende stof heel praktische gemaakt wordt doordat de deelnemers met diverse achtergronden deelnemen. Hierdoor krijgt elke theorie een eigen gezicht. Ik heb vooral het weekend als een goede afsluiting ervaren van de masterclass.
Een duidelijke structuur (canvas) helpt enorm om snel inzicht te krijgen in waar het eigenlijk om gaat. En daarnaast de praktijkvoorbeelden in iedere les maken de lesstof leuk en begrijpelijk.
Leuke masterclass die vooral beschouwend van aard is. Je leert niet zozeer harde lesstof, maar denkt met elkaar na over de toekomst, dus ook over 'dingen die er nog niet zijn'. Het geeft een goed...Leuke masterclass die vooral beschouwend van aard is. Je leert niet zozeer harde lesstof, maar denkt met elkaar na over de toekomst, dus ook over 'dingen die er nog niet zijn'. Het geeft een goed beeld van de ontwikkelingen die op ons af komen en laat nadenken over de rol die je daarin pakt als communicatieadviseur. Verwacht geen duidelijk plaatje of harde antwoorden, maar nieuwe inspiratie en inzichten voor de toekomstige invulling van het vak. I
Douma, Selina (S.A.)
Inhoudelijk vond ik het erg leerzaam. Ik zou anderen er wel op attent willen maken dat ruim 50 procent over trainingen gaat en of men dit juist wel/niet bij de masterclass wil leren.
Prettige cursus die je aan het denken zet en je alert maakt voor de veranderingen om je heen op het gebied van communicatie. Gert en Gonda hebben zeer veel praktijkervaring die ze volop delen.
Het is een goede opleiding om heel breed en open naar de rol als communicatieadviseur in de digitale toekomst te kijken. Er is geen boek of syllabus. De masterclass ontwikkelt zich aan de hand van...Het is een goede opleiding om heel breed en open naar de rol als communicatieadviseur in de digitale toekomst te kijken. Er is geen boek of syllabus. De masterclass ontwikkelt zich aan de hand van de input van de groep. Dit vind ik zelf prettig en sluit naar mijn mening ook aan bij hoe een communicatie adviseur zichzelf in de toekomst moet ontwikkelen. Dat zal "learning by doing" worden, daar is ook geen vast handboek voor. Je wordt door Gert geprikkeld met updates over de laatste ontwikkelingen op allerlei gebieden. Je wordt door Gonda aangemoedigd om je open te stellen, veel vragen te stellen en echt goed te luisteren naar alle andere deelnemers. Door de groepsopdrachten pas je allerlei lesonderdelen gelijk toe. Gonda en Gert vullen elkaar goed aan. Daarnaast waren er zeer interessante gastsprekers. Heel leuk hoe ze in de laatste twee dagen er alles aan gedaan hebben om de kerstsfeer in de lesruimte tot leven te laten komen. De sfeer in de groep was goed. Leuk om via deze masterclass allerlei nieuwe mensen met een passie voor communicatie te leren kennen. Kortom een mooie opleiding!
Ik vond het op zich een goede training, veel nieuwe dingen geleerd, en fijn dat het gericht is op de eigen praktijk/organisatie. Ik had nog wel meer 1 op 1 feedback willen hebben op mijn plan. Maar...Ik vond het op zich een goede training, veel nieuwe dingen geleerd, en fijn dat het gericht is op de eigen praktijk/organisatie. Ik had nog wel meer 1 op 1 feedback willen hebben op mijn plan. Maar dat zegt meer over mij dan over de training :). Wel super dat ik ook na afloop van de training nog feedback kan vragen (customer intimacy = top!). Dus wel likely dat ik het zou aanbevelen maar met de kanttekening dat je "zelf flink aan de bak" moet.